'Erzurum 112' Kışa Hazır

Çetin kış koşullarının yaşanmaya başladığı Erzurum'daki 112 Acil Servis Komuta Merkezi, 5 kar üstü paletli ambulans ve 2 kar üstü araç ile kış aylarının zorlu şartlarında görev yapmaya hazır.

İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis Komuta Merkezi'nin kış hazırlıkları kamuoyuna tanıtıldı.

Çat ilçesine giden karayolu üzerindeki komuta merkezinin önünde yapılan tanıtımda, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda güçlük çekilen bölgelerdeki vakalara müdahalede kullanılan paletli ambulanslar ve kar üstü arazi araçları sergilendi.

Erzurum İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, yaptığı açıklamada, son yıllarda sağlık hizmetleri alanında büyük gelişme kaydedildiğini ifade etti.

Kaliteli sağlık hizmetinin en önemli kriterinin, bu hizmetin her koşulda vatandaşlara ulaşabilirliği olduğunu belirten Vançelik, "Erzurum 112 Komuta Merkezi, kış hazırlığını tamamladı. Vatandaşımız hangi köyde, hangi kırsal mezrada yaşarsa yaşasın ona bir şekilde ulaşıyoruz. Kar nedeniyle köy yolları kapalı olsa da bu araçlarla hastalara ulaşarak, vatandaşa sağlık hizmeti götürüyoruz" diye konuştu.

Vançelik, geçen yıl kış döneminde kar araçlarıyla yapılan müdahaleler hakkında da bilgi vererek, paletli ambulans ve kar üstü araçlarla 2014 yılında yaklaşık 350 hastaya müdahale edildiğini, bunların önemli bir bölümünü hamilelerin ve kalp damar rahatsızlıkları bulunan hastaların oluşturduğunu söyledi.

Kaynak: AA