Engelini Unutup Hayata Çalışarak Bağlandı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki doğuştan bedensel engelli Mehmet Kaplan, ayakları olmamasına ve ellerini de büyük oranda kullanamamasına rağmen hayata sımsıkı sarıldı.

Altay Mahallesi Tuhafiyeciler Sokak'ta 35 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan engelli olduğunu, diğer insanlara göre oldukça zor bir hayat yaşadığını söyledi.

Turgutlu'da çiftçi bir ailenin en büyük çocuğu olarak dünyaya geldiğini, çocukluğunda kimseye yük olmadan yaşamak için gayret gösterdiğini anlatan Kaplan, o dönemde bayramlar ve özel günlerde ayakkabı boyamaya başladığını anlattı.

Geçim sıkıntısı nedeniyle 20 yaşında Turgutlu'ya yerleştiğini, kendisine göre kurduğu tezgahında ayakkabı boyamaya başladığını ifade eden Kaplan, 35 yıldır tatil yapmadan çalıştığını, hayata çalışarak tutunmaya gayret ettiğini dile getirdi.

Kazandığı parayla ve sakatlık maaşıyla bir ev ve engelli aracı sahibi olduğunu söyleyen Kaplan, "Allah'a çok şükür kimseye yük olmadan yaşıyorum. Kendi geçimimi sağlıyorum. Evim ve engelli aracım var. Bunu köyden çıkan bunca engeli olan bir insan olarak başardım. Engelli olmak demek aciz olmak demek değil, insan eli kolu olmadan da karnını doyurabiliyor. Çok şükür, bu düşünce ile yıllardır azmederek çalışıyorum ve karnımı doyuruyorum" diye konuştu.

Kaplan, engellilerin hayata bağlanması için mutlaka bir mesleğe sahip olması gerektiğini anlatarak, çalışma ve kazanma azminin insanı hayata bağladığını ifade etti.

Çevresindeki insanların kendisine verdiği desteğe de dikkati çeken Kaplan, "Onlar da çabamı takdir ediyor. Bir gün tezgahımı açmasam hemen eve gelip sorarlar" dedi.

Aynı sokakta kahvehane işleten Ahmet Özgendi ise Kaplan'ın birçok insana ilham kaynağı olduğunu dile getirerek, "35 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan Mehmet ağabeyimiz bizim her şeyimiz. Biz onu çok seviyoruz ve engeline rağmen yaptığı işten büyük dersler çıkarıyoruz. Onun bu azmi, engeli olmayan bizlere bile hayata daha iyi sarılmamıza iyi bir örnek" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA