Büyükşehir'den 7 İlçeye Fidan Dağıtımı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, ’kırsalda yerinde kalkınma’ hamlesi kapsamında, 7 ilçeye 50 bin adet ceviz, elma ve kiraz fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Büyükşehir'den 7 İlçeye Fidan Dağıtımı
Adana kırsalına yönelik yatırımları ve yerinde kalkınma projeleri ile dikkatleri üzerine çeken Adana Büyükşehir Belediyesi, üreticinin yanında olmaya devam ediyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Adana’nın Tufanbeyli, Saimbeyli, Kozan, Karaisalı, Aladağ, Feke ve Pozantı ilçelerinde ücretsiz 50 bin adet ceviz, elma ve kiraz fidanı dağıtımı gerçekleştirdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün ’kalkınma kırsaldan başlar’ talimatıyla, hizmet ürettiklerini vurgulayan Adana Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Memili Güven, "Kırsaldaki dar gelirli üreticilerimizin yerinde kalkınması için destek veren projeler üretmeye devam ediyoruz. Fidan dağıtımının yanı sıra, susuz ve kıt su kaynakları olan bölgeler için 230 adet de geomembran kaplı havuz yaptık. Su kaynaklarını üreticinin ayağına kadar getirerek, üretimde devamlılığı esas kılmaya çalışıyoruz. Başkanımızın ’Toroslardaki ocakların ateşi sönmeyecek’ sözünü emir telakki ediyor ve bu ateşi söndürmemeye gayret ediyoruz" dedi

Kırsalda yerinde kalkınma hamlesi ile dikkatleri üzerine çeken Adana Büyükşehir Belediyesi, daha önce hem üreticinin pazar payını artırmak hem de Pozantı’yı çilekte marka yapmak amacıyla Pozantı köylerine ücretsiz çilek fidesi dağıtmış ve geniş katılımlı bir çilek hasat töreni düzenlemişti.
Kaynak: İHA