Başkentte Kültür Sanat

ANKARA - Dünyanın en önemli piyanistlerinden biri kabul edilen ve hayatı beyaz perdeye aktarılan David Helfgott, yarın Ankaralılarla buluşacak.

Grup Model yarın, Levent Yüksel 5 Aralık'ta, Koray Avcı 9 Aralık'ta Jolly Joker Ankara'da, Demir Demirkan yarın Ankara Hayal Kahvesi'nde, Türk sanat müziğinin divalarından Emel Sayın yarın MEB Şura Salonu'nda konser verecek.

Bu yıl 6'ncısı 1 Aralık'ta "Doğu Batı ile Buluşuyor" konseptiyle başlayan "Uluslararası Şefika Kutluer Festivali" kapsamında Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfonisi şef Ramazan Albayrak yönetiminde 9 Aralık'ta MEB Şura Salonu'nda başkentlilerle buluşacak.

Dünyanın en önemli piyanistlerinden biri kabul edilen ve hayatı Oscar ödüllü "Shine" filmi ile beyaz perdeye aktarılan Avustralyalı konçerto piyanisti David Helfgott, yarın ATO Congresium'da Ankaralı hayranlarıyla biraraya gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), şef Lorenza Castriota yönetiminde, solist Alexander Markov eşliğinde yarın akşam CSO Konser Salonu'nda, Bilkent Senfoni Orkestrası ise şef Işın Metin yönetimindeki konserle 5 Aralık'ta Ankaralıların karşısına çıkacak.

- Bale ve opera

Ankara Devlet Opera ve Balesi, (ADOB), Osmanlı'nın 700. yılı dolayısıyla klasik Türk müziği üzerine tasarlanan iki perdelik "Harem" balesini, bu akşam Opera Sahnesi'nde sahneleyecek.

Saraydaki iktidar mücadelesi ve birbiriyle savaşan güçlerin eylemleriyle yazgıları belirlenen kadınların entrikalarını" anlatan eserin, reji ve koreografisi Merih Çimenciler, dekor ve kostümleri Alexander Vasilliev tarafından hazırlandı.

ADOB Modern Dans Topluluğu'nun sahneleyeceği "Külkedisi (Cinderella)" modern dans gösterisi 5 Aralık'ta Opera Sahnesi'nde sahnelenecek.

Klasik "Külkedisi" masalının güldürü ögeleri ile zenginleştirilerek güçlü görsellikle yeniden yorumladığı eser, ödüllü Alman koreograf Anna Vita tarafından ADOB için özel hazırlandı.

"Kırmızı Pabuçlu Kız ve Sihirli Müzik" çocuk müzikali, 6 Aralık'ta minik sanatseverlerle buluşacak. "I Puritani-Aşk ve Gurur" operası 7 Aralık'ta, "Yarasa" operası 9 Aralık'ta sahnelenecek.

- Tiyatro

Chris Alexander ve Hille Darjes'in yazdığı, Yücel Erten'in çevirdiği ve İlham Yazar'ın yönettiği "Shakespeare Zorda" bugün, yarın, 5 ve 6 Aralık'ta, Sevim Ak'ın yazdığı, Servet Aybar'ın oyunlaştırdığı "Horoz Adam ve Korsan" 8 Aralık'ta, Özcan Özer'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Son Tango" ise 9 Aralık'ta Akün Sahnesi'nde; Necati Cumalı'nın yazdığı, Volkan Benli'nin yönettiği "Nalınlar" bugün, yarın, 5 ve 6 Aralık'ta, Pervin Ünalp'ın yazıp yönettiği "Kuaförde Bir Gün" 8 ve 9 Aralık'ta Altındağ Tiyatrosu'nda; William Shakespeare'in yazdığı, Orhan Burian'ın çevirdiği ve Bozkurt Kuruç'un rejisörlüğünü yaptığı "Macbeth" yarın, 6 Aralık'ta, Antov Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun çevirdiği, Erhan Gökgücü'nün rejisörlüğünü yaptığı "Vanya Dayı" 8 Aralık'ta Büyük Tiyatro'da sahnelenecek.

Yaşar Kemal'in yazdığı, Gürol Tonbul'un yönettiği "Teneke" bugün, yarın, 5 ve 6 Aralık'ta, George Ferquhar'ın yazdığı, Gülay Gür'ün çevirdiği ve İlham Yazar'ın yönettiği "Kurnaz Aşıklar" 8 ve 9 Aralık'ta, Uğur Saatçi'nin yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği "Yeşilçam" bugün, yarın, 5 ve 6 Aralık'ta, Haldun Taner'in yazdığı, Ali Düşenkalkar'ın yönettiği "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" 8 ve 9 Aralık'ta Küçük Tiyatro'da, Güner Sümer'in yazdığı, Olcay Poyraz'ın yönettiği "Hüzzam" bugün, yarın, 5 ve 6 Aralık'ta, Patrick Süskind'in yazdığı, Hale Kuntay'ın çevirdiği, Metin Belgin'in yönettiği "Kontrabas" 8 ve 9 Aralık'ta Oda Tiyatrosu'nda sanatseverlerle buluşacak. Hüzzam" eseri ayrıca 8 ve 9 Aralık'ta Tatbikat Sahnesi'nde de oynanacak.

Sönmez Atasoy'un yazdığı, Mustafa Kurt'un rejisörlüğünü yaptığı "Bizim Yunus" yarın ve 6 Aralık'ta, Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği "Müfettişler" 8 Aralık'ta Stüdyo Sahnesi'nde; Pedro Bloch'un yazdığı, Lütfi Ay ve Tarık Levendoğlu'nun çevirdiği, Yurdaer Okur'un yönettiği "Euridice'nin Elleri"  bugün, yarın ve 5 Aralık'ta Ziraat Sahnesi'nde; Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" bugün ve 5 Aralık'ta İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde; Jordi Galceran'ın yazdığı, Sinan Pekinton'un yönettiği "Grönholm Metodu" 8 ve 9 Aralık'ta Şinasi Sahnesi'nde başkentli sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA