Altındağ'da 'Engel' Yok

Altındağ Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde önemli bir projeye imza attı. Gazi Üniversitesi Engelli Bireyler İçin Görsel Sanatlar Eğitimi Merkezi (GEGSEM)ve Altındağ Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Sen de Bir Renk Ver” isimli Sanat Çalıştayı’nda engelli çocuklar resim yaptı.

Altındağ'da 'Engel' Yok
Sosyal sorumluluk çalışmalarında hep en ön sırada yer alan Altındağ Belediyesi, Dünya Engelliler Günü’nde çocukların yüzünü bir kez daha güldürdü. Altındağ Belediyesi’ne bağlı gençlik merkezlerinden gelen engelli çocuklar, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi’nde hem resim yaptı hem de bir arada olmanın mutluluğu yaşadı. Profesyonel ressamlara taş çıkaran Altındağlı çocukların birbirinden güzel çalışmaları büyük beğeni topladı. Sanatın rehabilitasyon gücünden yararlanıldığı çalıştayda engelli çocukların toplumla kaynaşması amaçlandı. Engelli çocuklarla birebir ilgilenen Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ise çocukların çok yetenekli olduğunu belirtti.

“ENGELLERİ BİRLİKTE AŞMAK İÇİN VARIZ”

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, engelli bireylerin toplumdan soyutlanmaması gerektiğini vurguladı. Başkan Tiryaki, toplumda çok sayıda yetenekli engelli birey olduğuna dikkati çekerek, yeteneklerin ortaya çıkmasında bu tür projelerin iyi bir örnek oluşturduğunu söyledi.

Engellilere karşı daha duyarlı davranılması gerektiğinin de altını çizen Tiryaki, “Altındağ Belediyesi olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Engelli çocuklarımıza, kardeşlerimize her zaman destek olacağız” dedi.

Önder Gençlik Merkezi öğrencilerinden 9 yaşındaki İlayda Yılmaz ise duygularını şöyle ifade etti:

“9 yaşındayım. 3. sınıfa gidiyorum. Sol ayağımı verimli kullanamıyorum. Ayağımda yürümemi kolaylaştıran bir cihaz var. Fakat bu beni hiç rahatsız etmiyor. Bende arkadaşlarımla oyun oynayabiliyorum. Bakın şimdi de resim yapıyorum. Ayrıca bugün benim doğum günüm. Ve burada arkadaşlarımla olmaktan çok mutluyum. Herkese teşekkür ederim.”
Kaynak: İHA