Altın Koza İle Doğal Peeling

FEBS Biyoteknoloji Direktörü Dr. Şebnem Küçük, Japonların güzellik iksiri olarak kabul edilen Altın Koza’nın, içerisinde hiçbir kimyasal madde içermediğinden, peeling uygulamalarında tercih edilen önemli bir seçenek olduğunu söyledi.

Altın Koza İle Doğal Peeling
Peeling ile ilgili bilgiler veren Dr. Şebnem Küçük, insan teninin gün boyunca maruz kaldığı toz ve kirlerden arındırılmasının sadece sağlıklı bir cilt için gerekli olmadığını kaydetti.

Küçük, “Deri yüzeyinde adeta bir doku oluşturan kirler sivilcelere de neden olur. Böylece cildimiz hem sağlığını kaybeder hem de solgun ve donuk bir görünüm moralimizi bozar” diye konuştu.

Dr. Küçük, “Solgun ve ışıltısını kaybetmiş ciltleri yeniden sağlıklı ve parlak bir görünüme kavuşturmanın en önemli yollarından birisi Peeling uygulamalarıdır. Derinin canlanması, cildin gençleşmesi ve güzel bir görünüme kavuşmasının yanısıra sivilce izlerinin de kaybedilmesi amacıyla yüz bölgesine Peeling uygulaması son derece başarılı sonuçlar vermektedir. Altın Koza peeling ile hiçbir kimyasal madde kullanılmadan bu işlem gerçekleştirilebilir. Unutmayın ki, çağımızda en çok tercih etmemiz gereken yöntemler doğal olanlardır” dedi.

ALTIN KOZA TAMAMEN DOĞAL BİR ÜRÜN

FEBS Biyoteknoloji Direktörü Dr. Şebnem Küçük, piyasada satılan beyaz koza ve muadillerinin kozmetik değil tekstil alanında kullanılmak üzere hazırlandığı uyarısını yaparak, sözkonusu ürünlerin görmüş olduğu standart işlemlerden dolayı çeşitli kimyasallar içerdiğine dikkat çekti.

Altın Koza’nın ise Japonya’da sadece kozmetik kullanımına yönelik olarak hazırlandığını kaydeden Dr. Küçük, bu ürünün yüzde yüz doğal olduğunu, hiçbir kimyasal madde içermediğini bildirdi.

Dr. Şebnem Küçük, “Altın Koza sadece kozmetik alanında kullanılmak üzere üretilmektedir. Hiçbir kimyasal içermez. Doğal ipekten üretildiğinden içerisinde bulunan protein oranı da standart kozalara göre son derece yüksektir. Bu da, ürünün hiçbir endişeye yer bırakmaksızın kullanılabilmesini sağlamaktadır.”

Normal kozaların çeşitli haşere ve zararlılardan korunması amacıyla sürekli olarak ilaçlandığıını ifade eden Dr. Şebnem Küçük, bu ürünlerin, barındırdıkları kimyasallar nedeniyle cilde zarar verme olasılıkları bulunduğunu belirtti.

FEBS Biyoteknoloji Direktörü Dr. Şebnem Küçük, Altın Koza’nın ise özel ve doğal üretim yöntemi sayesinde böyle bir risk taşımadığına değindi.

ALTIN KOZA PEELİNG İLE CİLDİNİZE ZARAR VERMEDEN GÜZELLEŞİN

Altın Koza ile peeling uygulamasının deri yüzeyinde kalan, gözenekleri tıkayarak sivilce ve akne oluşumuna neden olan tüm kirleri cilde hasar vermeden temizlediğini kaydeden Dr. Küçük şunları söyledi:

Altın Koza anti oksidan etkisiyle detoks görevi yaparak geleneksel peeling malzemelerine göre cildi çizmeden ve mikro yarıklar oluşturmadan temizler. Öte yandan uygulama yöntemi sayesinde de, masaj etkisi kanlanmayı artırır, besleyici ipek proteinlerinin cilde nüfuz etmesini sağlar. Ürünün kullanımını da çok kolaydır. Ön temizliği yapılmış cilde, sıcak suda 1-2 dk bekletilen koza ile dairesel hareketlerle aşağıdan yukarıya doğru 2 dakika uygulamak yeterlidir. Böylece sıcak suda çözünen kozanın, içerisinde barındırdığı proteinler salınırken, masaj ve keseleme benzeri uygulama yöntemiyle bu proteinler açılan gözeneklerden cilde nüfuz eder.”

Dr. Şebnem Küçük, Altın Koza uygulamasından sonra sabun kullanılmaması gerektiğini belirtirken;

“Kullanılan her kozayı açıkta kurutarak, daha sonra 5-10 kez tekrar aynı işlemi yapma şansına sahipsiniz.”
Kaynak: İHA