AK Parti'den Engellilere Ziyaret

AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Sevda Erdede, engellileri evlerinde ziyaret ederek hediye dağıttı.

AK Parti'den Engellilere Ziyaret
Sevda Erdede, yardımcısı Şadiye Çilingir ile birlikte merkez Yüreğir İlçesi Anadolu Mahallesi’ndeki evinde tıbbi cihazlara bağlı yaşamını sürdüren epilepsi hastası 18 yaşındaki Serhat Altan ile ailesini ziyaret etti. Ailenin sorunlarını dinleyen Erdede, çözümü konusunda yardımcı olacaklarını söyledi.



Engelli ve ailelerinin sorunlarını dinleyen Erdede, engelli ve ailelerinin karşılaştıkların sorunların giderilmesi için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini söyledi.



Engellilerin sosyal dışlanmışlık duygusundan kurtulduğu bir Türkiye hedeflediklerini belirten Erdede, “Hükümetimiz, önümüzdeki dönemlerde, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek, engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak çok daha büyük adımlar atacak. Toplumumuzun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili meselelerdeki duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgi ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum" dedi.

ENGELLİLER İÇİN POZİTİF AYRIMCILIK

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, de 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetlerinin, engellileri toplumun dışına iten, eve hapseden ilkel anlayışı reddederek, onlar için pozitif ayrımcılık ilkesini hayata geçirdiğini söyledi.



Yeni, toplumun asli unsuru engellilerin ihtiyaç ve taleplerini karşılamanın, sosyal devlet ilkesine bağlı hareket eden AK Parti hükümetlerinin öncelikleri arasında bulunduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Bu konuda hükümetimizin de öncelik verdiği hususlar arasında yer alan, ihtiyacı olan tüm engelli çocukların özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmalarının önü açıldı. ’Engelliler Destek Projesi’ ile engellilerimizin kendi projelerini hayata geçirmeleri sağlandı. İlave olarak hükümetlerimiz döneminde bugüne değin binden fazla engelli öğretmenimiz bakanlık bünyesinde istihdam edildi. Bununla beraber kamuda engelli istihdamı 5 katına çıkarıldı.”
Kaynak: İHA