KTO Karatay Üniversitesi'nde Hemşirelik Bölümünden Konferans

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik bölümü tarafından “Davranışsal Sistem Modeline Göre Temellendirilmiş Hemşirelik Girişimlerinin Ergen Zorbalığına Etkisi” konferansı düzenlendi.

KTO Karatay Üniversitesi'nde Hemşirelik Bölümünden Konferans
Programın açılış konuşmasını KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Özcan gerçekleştirdi. Özcan, “Hemşirelik Bölümü olarak farklı bir eğitim sistemini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin üniversiteye başladıkları ilk günden itibaren meslek ile iç içe olmalarını sağlayacak projelere imza atıyoruz. Hemşirelik mesleği ile ilgili akademisyenlerimizi öğrencilerimizle buluşturuyoruz” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Derya Evgin ise “Davranışsal Sistem Modeline Göre Temellendirilmiş Hemşirelik Girişimlerinin Ergen Zorbalığına Etkisi” konusunda hazırladığı doktora tezini katılımcılara sundu. Evgin, “Şiddet dünyanın her yerinde var olan bir sorun. Ülkemizde de gençleri büyük ölçüde etkiliyor. Bunun büyük bir bölümünü zorbalık oluşturuyor. Biz hemşirelere eğitim kurumlarında meydana gelen zorbalığı önlemede büyük görevler düşüyor. Geliştirdiğimiz yöntemlerle okullarda meydana gelen bu tür eylemleri engelleyebiliyoruz. Hemşire bu noktada danışman, eğitici ve danışman görevi de görüyor. Hemşireler olarak bizler sağlık hizmetlerinin dışında da topluma faydalı olamaya çalışıyoruz” dedi.

Program öğrenciler tarafından sorulan sorularla sona erdi.
Kaynak: İHA