İhbar Sayesinde Faciadan Dönüldü

Mardin’in Dargeçit ilçesinde teröristler tarafından hastaneye saldırı yapılacağına ilişkin bir ihbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, operasyon düzenledikleri adreste cephanelik buldu.

İhbar Sayesinde Faciadan Dönüldü
Edinilen bilgilere göre olay, Dargeçit kırsalındaki Korucu Mahallesi’nde meydana geldi. Güvenlik güçleri bugün akşam saatlerinde teröristlerce İlçe Devlet Hastanesi’ne saldırı düzenleneceğine ilişkin bir ihbar üzerine harekete geçti. İhbarda belirtilen adrese çok sayıda askerin katılımıyla operasyon düzenlendi.

Adresi, zırhlı araçlarla abluka altına alan güvenlik güçleri yaptıkları aramada çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı buldu.

Mardin Valiliği, ele geçirilen mühimmatlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Operasyonda bölücü terör örgütüne ait 6 adet Kaleşnikof marka tüfek, tüfeklere ait 15 şarjör, 24 adet roketatar mühimmatı ve sevk fişekleri, 2000 kilogram patlatılmaya hazır bidon içinde el yapımı patlayıcı, 14 adet el bombası, 1 adet telsiz, çok sayıda mühimmat, ilk yardım malzemesi, giyim ve gıda malzemesi ele geçirilmiştir" denildi.
Kaynak: İHA