Bir Merhamet Tırı Da Saimbeyli'den Yola Çıktı

Adana’nın Saimbeyli ilçesi halkının, kaymakamlık ve muhtarlıklarla işbirliği yaparak, Bayırbucak Türkmenleri’ne ulaştırılmak üzere topladığı yardım malzemeleri Türk Kızılayı’na teslim edildi.

Bir Merhamet Tırı Da Saimbeyli'den Yola Çıktı
Saimbeyli’de Bayırbucak Türkmenleri’nin ihtiyaçlarını karşılamak üzere düzenlenen yardım kampanyası, kamu kurum ve kuruluşları ile toplumun her kesiminden büyük ilgi gördü. Saimbeylililer, zor durumdaki Bayırbucak Türkmenleri’ne battaniye, kalın giysi ve kuru gıda, yağ, un gibi temel gıda ürün yardımlarını toplayarak Saimbeyli Kaymakamı Seda Başoğlu aracılığıyla Türk Kızılayı’na teslim etti.

Kızılay’ın “İyilik Köprüsü” aracı da dualarla uğurlandı.

Bu arada Türk Kızılayı Başkanı Ramazan Saygılı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nimet Dalkır tarafından Saimbeyli halkının gösterdiği çabanın anısına, Kaymakam Seda Başoğlu’na teşekkür plaketi sunuldu.

Kaymakam Başoğlu yaptığı konuşmada, "Kızılay’ın yerel, ulusal ve uluslararası çalışmalarını takdirle takip edip ediyoruz. Biz de burada Kızılay gönüllüsü çalışma arkadaşlarımla ve muhtarlarımızla birlikte Bayırbucak Türkmenleri’ne yalnız değilsiniz diyoruz" dedi.

Kızılay Adana Şube Başkanı Saygılı, İstiklal mücadelesinde yaşanan zorlukları, Anadolu’nun her köşesi gibi Saimbeylili dostların da iyi bildiğini dile getirdi. Saygılı, "Torosların zirvesinden, Türkmen Dağı’nın zirvesine; iyilik köprüsü, merhamet köprüsü kuran herkesi kutluyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA