Yazar Bahaeddin Özkişi, Vefatının 40'Incı Yılında Anılıyor

Edebiyatçı yazar Bahaeddin Özkişi, vefatının 40’ıncı yılında 29 Aralık Salı günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek programla anılacak.

Yazar Bahaeddin Özkişi, Vefatının 40'Incı Yılında Anılıyor
Bir Çınar Vardı, Köse Kadı, Uçtaki Adam, Sokakta, Göç Zamanı ve İki Prens adlı eserleriyle edebiyat dünyasına nitelikli eserler kazandıran edebiyatçı yazar Bahaeddin Özkişi, vefatının 40’ıncı yılında 29 Aralık Salı günü saat 19.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde anılıyor. Edebiyat dünyasının erken yaşta yitirilen bir değeri olarak kabul gören Bahaeddin Özkişi’yi anma programında, Mehmet Nuri Yardım, Cemal Şakar ve Doç. Dr. Cüneyt Issı Özkişi’nin hayatını, edebi eserlerini ve kişiliğini ele alacak. Programın moderatörlüğünü ise  Ömer Lekesiz üstlenecek.

BAHAEDDİN ÖZKİŞİ KİMDİR?

Edebiyatçı yazar Bahaeddin Özkişi, 1928 yılında İstanbul Fatih’te dünyaya geldi. İstanbul 20. Yıl İlkokulu’nda ve Karagümrük Ortaokulu’nda okudu. Eğitimine Sultanahmet Sanat Enstitüsü’ne devam etti. O sıralarda ilk hikayelerini yazmaya başladı.

Sanat Enstitüsü’nü bitirdikten sonra Haliç Tersanesi’nde ustabaşı oldu.İki yıl Almanya’da kalan yazar, Almanya’da kaldığı sırada batı dünyasını daha yakından tanıma fırsatını elde etti. Edebiyat ustalarından Ahmet Hamdi Tanpınar, yazar Bahaeddin Özkişi ile yakından ilgilenen yazarlar arasında yer aldı.

Özkişi, 1959’da hikayelerini "Bir Çınar Vardı" adlı kitapçıkta topladı. Bu kitapçık otuz hikayeden meydana geliyordu. Özkişi’nin hikayeleri, Akbaba dergisinde mizah öyküleri olarak da yer aldı.1970-1971 yılları arasında Köse Kadı, Uçtaki Adam ve Sokakta olmak üzere üç roman yayınladı. Yayınlamadığı hikayeler ise ilerleyen yıllarda yeniden gözden geçirilip ilavelerle “Göç Zamanı” adıyla basıldı. Edebiyatçı yazar Bahaeddin Özkişi 10 Kasım 1975’te vefat etti.
Kaynak: İHA