Tarsus'ta Kurtuluş Briç Ve Satranç Turnuvası

İçel’in Tarsus ilçesinde kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü etkinlikleri kapsamında briç ve satranç turnuvası düzenledi.

Tarsus'ta Kurtuluş Briç Ve Satranç Turnuvası
Belediye ve Zeka Satranç Kulübü işbirliği ile düzenlenen "Tarsus’un Kurtuluşu Geleneksel 10. Satranç Turnuvası"na 7-8 yaş, 12 yaş altı ve açık olmak üzere 3 kategoride yapıldı ve 300 sporcu katıldı.

Turnuvanın açılışını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Aksoy, katılımcılara başarılar diledi. Açık kategoride Annaberdiev Meilis 1., Mustafa Berkay Özdöver 2., Nazmi Can Doğan 3., Gani Eren Ererdem 4., Fatih Gökçen Işık 5. olurken, Umay Tuana Çıtak En iyi bayan oldu. 12 Yaş ve Altı kategorisinde Barış Ekin Özenir 1., Hakkı Ata Özgüvener 2., Buğra Gökçek Kürşat 3., Ufuk Alp Adıgüzel 4., Emir Güvel 5., Seray Nimet İlkbahar en iyi bayan oldu. 7-8 yaş kategorisinde Çağan Yusuf Türkmen 1., Mert Ayper 2., Görkem Ali Polat 3., Hüseyin Şahin 4., Deniz Aktarla 5., Rüya Zeynep Kaval ise en iyi bayan olmayı başardı.

Tarsus Belediyesi ve Tarsus Briç Spor Kulübü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ‘Tarsus’un Kurtuluşu Briç Turnuvası’na 62 kişi katıldı.

Belediye tesislerinde yapılan turnuva Kuzey-Güney, Doğu-Batı, Senyör ve Karışık olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirildi.

Turnuva sonucunda Kuzey-Güney kategorisinde Fikret Ak - Cengiz Şeker 1., Remzi Oğuz-Hüseyin Öztürk 2., Mehmet Bilgin-Mehmet Nasırlıoğlu 3. olurken, Doğu-Batı kategorisinde Yusuf İşitemiz- Fatma Özgür 1., Abdurrızak Saçlı-Metin Yıldırım 2., Mehmet Uğur Sandal-Yasin Demir 3. olmayı başardı. Efdal Daşkan-Coşar Özbay ‘senyor’ ve Öznur Abacıoğlu-Erdal Abacıoğlu ‘mix’ dalında derece yaptılar. Dereceye girenlerin ödülleri Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları Serap Kurtçu ve Rıdvan Aksoy ile Tarsus Briç Kulübü Başkanı Aytaç Sunay tarafından verildi.

Kaynak: İHA