'Nörofibromatozis' Hastası Çocuğa İlaçla Tedavi

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 3 aylıkken yakalandığı "Nörofibromatozis" hastalığı nedeniyle baş bölgesindeki şişlikler her geçen gün büyüyen 8 yaşındaki İsmail Karabulut’un Bursa'da yapılan tetkikleri sonucu ilaçla tedavi edilmesine karar verildi

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 3 aylıkken yakalandığı "Nörofibromatozis" hastalığı nedeniyle baş bölgesindeki şişlikler her geçen gün büyüyen  8 yaşındaki İsmail Karabulut’un Bursa'da yapılan tetkikleri sonucu ilaçla tedavi edilmesine karar verildi.

Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığının devreye girmesi ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine yönlendirilen İsmail Karabulut, 5 yıl sonra yeniden muayene edildi.

Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Coşkun, yapılan tetkikler sonucu Karabulut’un ilaçla tedavi edilmesine karar verdiklerini ifade etti.

Coşkun, sonuçları Baş ve Boyun Onkoloji Konseyiyle incelendiğini belirterek, “Tetkiklerde boyunda normal dokunun olmadığını gözlemledik. Konseyle görüştük ve İsmail’e kemoterapi yapılmasına karar verdik. Aile ile görüşerek onları onkolojiye yönlendirdik. Cerrahi olarak yapılacak bir şey yok. Tedavi ilaçla yapılacak” dedi.

Coşkun, aileye tedaviyi önerdiklerini ancak ailenin henüz düşünme aşamasında olduğunu da sözlerine ekledi.

-Nörofibromatoz hastalığı

Nörofibromatoz, "deri ve sinirlerde görülen doku bozukluklarından kaynaklanan bir hastalık" olarak biliniyor.

Genetik geçişli hastalığın şimdiye kadar 8 türüne rastlansa da yalnızca ikisi belirgin biçimde ayırt edilebildi. Bunlar, "nörofibromatoz tip 1" (NF1 ya da Von Recklinghausen hastalığı) ve "nörofibromatoz tip 2" (NF2) olarak adlandırılıyor. NF1 rahatsızlığına 3 bin doğumda, NF2'ye ise 50 bin doğumda bir rastlanıyor.
Kaynak: AA