Minik Öğrencilerin Kitap Okuma Aşkı

Küre’de Minik öğrenciler bu kez farklı bir konu için yürüdü. Okuma yürüyüşü yapan öğrenciler, kitap okumaya dikkat çekmek için slogan attı, pankart taşıdı.

Minik Öğrencilerin Kitap Okuma Aşkı
Küre’de ilkokul öğrencileri, öğretmenlerinin gözetiminde topluma okuma alışkanlığı kazandırmak için soğuk ve yağan kara rağmen mekanlarda kitap okuyor. Her ay düzenli olarak ayrı mekânda gerçekleşecek etkinlikte minikler, büyüklerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor. Küre İlçesi’ndeki Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, kentte örnek bir kampanyaya imza attı.

“KİTAP OKUMAYA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN YÜRÜDÜLER, SLOGAN ATTILAR”

Cumhuriyet İlkokulu minik öğrencileri Okuma yürüyüşü yapan öğrenciler, kitap okumaya dikkat çekmek için slogan attı, pankart taşıdı. Çoşkulu bir şekilde süren yürüyüş boyunca öğrenciler; “Yaşasın Kitap, Yaşasın Türkçe”, “Kitap Aklın İlacıdır”, “Kitap Kalbin Aynasıdır”, “Yasalar Ölür Kitaplar Kalır”, “Kitapsız İnsan Kurumuş Ağaç” yazılı pankartlar taşıyarak slogan attılar.

’OKUMANIN ZAMANI VE MEKANI OLMAZ’

Minikler yaklaşık yarım saat çevreden geçenlerin meraklı bakışları arasında kitap okurken, sınıf öğretmeni Sabriye Öz, öğrenci ve öğretmenler olarak, vatandaşların kitap okumama alışkanlığını protesto ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız kitap okumamak için elinden geleni yapıyor. Mazeret üretiyorlar, okuyanlar da ’okuyoruz’ gibi yapıyorlar. Biz de öğrencilerimizle karar aldık. Çünkü bu işi başaracaksak, okuyacaksak, okumanın zamanı ve mekânının olmadığını göstermemiz gerekirdi. Bu nedenle de kitap okumayı sevdirmek için buradayız. "

Minikler, önümüzdeki aylarda da farklı mekânlarda okuma etkinliklerini sürdürecek.
Kaynak: İHA