Mardin'deki Polis Aracına Bombalı Saldırı

Nusaybin ilçesinde 3 polisin şehit olduğu, 1 polis memurunun yaralandığı saldırıya ilişkin 2 kişi tutuklandı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 3 polis memurunun şehit olduğu, bir polis memurunun yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili 2 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 15 Eylül'de terör örgütü PKK mensuplarınca bomba düzeneğinin infilak ettirilmesi sonucu Komiser Yardımcısı Oktay İzgi ile polis memurları Çağdaş Arslan ve Sezgin Uludağı'nın şehit düştüğü, bir polis memurunun da yaralandığı olayın aydınlatılması ve faillerinin yakalanmasına yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendiği belirtildi.

Olayın faillerinden olduğu tespit edilen A.M. (31) ve C.T'nin (26) yakalandığı ifade edilen açıklamada, A.M'nin "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından; C.T'nin de "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Silahlı terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak", "Silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık" suçlarından tutuklandığı kaydedildi.

Açıklamada, hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanları ile gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve iş birliği içerisinde, halkın huzuru, devletin selameti için her türlü terör olayını önlemeye ve aydınlatmaya yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü ve gerekli tüm tedbirlerin alındığı ifade edildi.

- Dargeçit'te etkisiz hale getirilen teröristler

Öte yandan, Mardin'in Dargeçit ilçesinde önceki gün güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen 4 teröristten birinin Osman Karadeniz olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, 12 Haziran'da İzmir Buca Merkez Komutanlığında asker olan Diyarbakırlı Osman Karadeniz, Denizli'ye gitmek için inzibat merkez komutanlığından iki günlük yol belgesini alarak askeriyeden ayrıldı.

Karadeniz'in kardeşi 16 Haziran'da Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü Şirinyer Polis Merkezi Amirliğine kayıp müracaatında bulundu.

İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi tarafından 19 Haziran'da İzmir Valiliğine hitaben "Kayıp asker Osman Karadeniz'in bulunması ve akıbetinin araştırılması"na ilişkin yazılan dilekçe ilgili makamlara gönderildi.

Osman Karadeniz'in bulunmasına yönelik ülke genelinde emniyet birimlerince çok yönlü çalışmalar sürdüğü sırada, önceki gün güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada Karadeniz etkisiz hale getirildi.
Kaynak: AA