Kayseri Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Yoğun Bakım Hemşireliği Eğitimi

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen 1. Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı tamamlandı.

Kayseri Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Yoğun Bakım Hemşireliği Eğitimi
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinin “Yoğun Bakım Hemşireliği Uygulama Merkezi” olarak belirlenmesinin ardından düzenlenen ve çeşitli illerden on hemşirenin katıldığı 1. Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı tamamlandı.

16 Kasım- 25 Aralık 2015 tarihleri arasında söz konusu eğitim programına Uşak Devlet Hastanesinden 2, Develi Hatice Muammer Kocatürk Devlet Hastanesinden 1, Özel Erciyes Kartal Hastanesinden 3, Niğde Bor Devlet Hastanesinden 1, Özel Kapadokya Hastanesinden 1 ve Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinden katılan 2 hemşire kursu başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Sertifika töreninde konuşan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan; “Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 1. Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifika Programını tamamlamış bulunuyoruz. Bu program çerçevesinde gerek bizden, gerek çevre il ve ilçelerden, gerekse özel hastanelerden gelen 10 hemşire arkadaşımız yoğun bakım hemşireliği ile ilgili 3 hafta teorik 3 hafta pratik olacak şekilde 6 haftalık bir programı tamamladılar ve yapılan sınav sonucunda başarılı oldular. Programın düzenlenmesinde emeği geçen başta Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Sultan Hanım olmak üzere programın koordinatörü Mustafa Beye, programda ders vermek suretiyle katkıda bulunan hekim ve hemşire arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyor, bundan sonraki programlarla Kayseri ve civarındaki nitelikli sağlık hizmetlerinin artmasına katkıda bulunmaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Programa katılarak başarıyla tamamlayan arkadaşlara da hastalarımıza burada edindikleri tecrübeleri aktararak daha faydalı olmalarını diliyorum” dedi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından; Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi almak için yapılan başvurular Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Standartları doğrultusunda incelenmiş olup; İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Atatürk Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ve Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne “Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Uygulama Yetkisi” verildi.

Kaynak: İHA