Karısını Öldüren Sanığın Müebbet Hapse Çarptırılması

Bayraklı ilçesinde evliliğinin birinci ayında kocası tarafından öldürülen kadının babası Salim Konur, sanığın indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını "Ömür boyu ceza da yese, idam da edilse kızım geri gelmez. Bu karar birazcık da olsa içimizi ferahlattı" sözleriyle yorumladı.

Konur, karar duruşmasının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanığın mahkemede cezasını hafifletmek için "hafızasını kaybettiği" gibi sözler kullandığını, gerçek dışı ifadeler verdiğini ileri sürdü.

Sanığın, olaydan sonra taksisine aldığı yakınlarına "Mahkemede iki gözyaşı dökerim, üç-beş sene indirim alır, yatar çıkarım" dediğini, cinayeti planlı işlediğini iddia eden Konur, "Böyle bir insan şuurunu kaybetmez" dedi.

Kızına gözü gibi bakarak büyüttüğünü dile getiren baba Konur, "Ömür boyu ceza da yese, idam da edilse kızım geri gelmez. Bu karar birazcık da olsa içimizi ferahlattı. 'Hak ettiği cezayı aldı' diyebilir miyim, bilmiyorum. Ama idam etse de, yüz sene de yese yine aynı, hiç fark etmiyor ki. Karar bir nebze de olsa içimizi soğuttu. Temyizde ceza düşmezse iyidir, düşerse problem" ifadelerini kullandı.

- Anne Konur: "Evlat geri gelir mi?"

Mahkemenin "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasına rağmen rahat olmadığını söyleyen anne Gülşah Konur ise sanığın daha az ceza alması durumunda ağır tepki göstermeyi düşündüğünü belirtti.

Cezanın kızını geri getirmeyeceğini anlatan Konur, şöyle konuştu:

"Evlat geri gelir mi? Gidiyorum odasına, fotoğraflarına bakıyorum. Oturduğu, kalktığı yere bakıyorum. Gelir mi, hiç gelmez. Allah'a havale ediyorum. Sonra Türkiye'ye, Cumhurbaşkanına havale ediyorum."

- Avukat Yıldız: "Örnek bir karar"

Avukat Eylem Yıldız, ise, mahkemenin beklentileri doğrultusunda "sanığa, indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış hapis cezası" verildiğini hatırlattı.

Dava sürecinde, kadın cinayetlerinde iyi hal indiriminin uygulanmamasını talep ettiklerini kaydeden Yıldız, "Yine kadın cinayetlerinde 'tahrik' gerekçelerine dayandırılarak yapılan savunmalara sıkça rastlıyorduk. Sanık önceki savunmalarını tekrar ederek olayın bir namus cinayeti olduğunu söyledi. Ama mahkeme bizim talebimiz ve savcının mütalaası doğrultusunda bu savunmalara itibar etmedi, herhangi bir tahrik indirimine gitmedi" dedi.

Yıldız, sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına ilişkin, "kadın cinayetleri konusunda yargının, son süreçte caydırıcılık açısından verdiği olumlu kararlara uygun bir örnek" olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Kararın temyize gideceğini hatırlatan Yıldız, Yargıtaydan da mahkeme görüşünü uygun bularak kararı onamasını beklediklerini söyledi.

İzmir'de 19 Temmuzda Savaş Kocabaş, 1 aylık eşi Elif'i bıçakla öldürdükten sonra cesedini halıya sararak üç gün evde bekletmiş, bir süre sonra polisin takibi sonucu yakalanmıştı.

Kaynak: AA