Donan Şelaleye Ziyaretçi İlgisi

Van’ın Muradiye ilçesinde hava sıcaklığının geceleri eksi 20 dereceye kadar düşmesiyle donan şelaleye ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

Donan Şelaleye Ziyaretçi İlgisi
Bendimahi Çayı üzerinde bulunan Muradiye Şelalesi, yılın her döneminde büründüğü farklı güzelliklerle ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor. Son bir haftadır hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 20 dereceye düşmesiyle şelale buz tuttu. Yazın coşkulu akan suyu ile ayrı bir güzellik yaşatan ve bu yönüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan şelale, kışın buzla kaplanıp Pamukkale’deki travertenleri andıran görüntüsüyle de görenleri adeta büyülüyor. Yaklaşık 20 metre yükseklikten akan şelalenin buzla kaplı görüntüsü, seyrine doyum olmayan görüntü oluşturuyor. Gökyüzünün eşsiz maviliği ve bembeyaz kar örtüsü altındaki şelale, fotoğraf sanatçılarının da ilgi odağı oluyor.

Şelaleyi ziyaret eden ve İstanbul’da yaşadığını belirten Esra Elsa, “Ben bu tarafları çok seviyorum. Haberlerde şelalenin donduğunu görünce aklımda bir fotoğraf belirdi, gelmek istedim ve iki günlüğüne buradayım. Buranın insanları çok güzel, sıcakkanlı. Herkesin gelip özellikle karlı bir ortamda görmesini tasfiye ediyorum. Çünkü doğu kar varken güzel. Kar varken bana daha heyecanlı geliyor” dedi.

Kaynak: İHA