Bakırköy'de 'Banka Promosyonu' Protestosu

Belediyeİş Sendikası üyeleri, "banka promosyonu" anlaşmasını tek taraflı yaptığı iddiasıyla Bakırköy Belediyesi'ni protesto etti

İSTANBUL - Belediye-İş Sendikası üyesi bir grup, "banka promosyonu" anlaşmasını tek taraflı yaptığı iddiasıyla Bakırköy Belediyesi'ni protesto etti.

Özgürlük Meydanı'nda toplanan üyeler adına konuşan Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Erol Özdemir, belediyenin, kamu çalışanlarının promosyon anlaşmasını düzenleyen Başbakanlık Genelgesine aykırı işlem yaparak sendikaları yok saydığını ve promosyon ihalesini tek taraflı imzaladığını öne sürdü.

Taşeron işçilerin de promosyondan yararlanmasını talep ettiklerini ancak buna ilişkin çalışma yapılmadığını savunan Özdemir, "Belediye yönetimi çalışma yapmadığı gibi bu konuda sorumluluğu sendika tarafına yüklemek, kaos yaratmak ve sendikaları yıpratmak yolunu seçmiştir" iddiasında bulundu.

Bakırköy Belediyesi'nin, sendikaları ve komisyon üyelerini yok sayarak tek taraflı anlaşma imzaladığını iddia eden Özdemir, protokolün iptali için hukuki yollara başvuracaklarını sözlerine ekledi.

Çeşitli pankartlar taşıyan grup, açıklamanın ardından dağıldı.
Kaynak: AA