Muhtarlardan Akar'a Ziyaret

Aralarında Yenişehir, Sur, Kayapınar ve Bağlar ilçelerindeki muhtarların bulunduğu bir heyet, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar’ı ziyaret ederek Sur ilçesinde yaşanan şiddet ve terör olayları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Muhtarlardan Akar'a Ziyaret
İl başkanlığında gerçekleşen ziyarette konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, bundan sonraki süreçte de muhtarlarla daima iletişim içerisinde olacaklarını, muhtarların taleplerinin büyük bir kısmının halkın talebi olduğunu belirterek, sorunların çözümünün adresinin demokratik siyaset ve parlamento olduğunu kaydetti.

Akar, "Şiddet olayları hem bölgede hem de Diyarbakır’da sivil hayatı olumsuz etkiliyor. Bizim amacımız şiddet ve terör olaylarının yaşandığı Sur ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur içerisinde yaşamalarını sağlamaktır, biz halkımızın yanındayız bundan sonrada onların yanında olmaya devam edeceğiz. Herkesin ve bizim talebimiz Sur ilçesine bir an önce huzurun gelmesi ve hayatın normale dönmesidir. Sur ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın gündelik hayatı yaşanan şiddet olaylarından dolayı maalesef şu an felç olmuş durumda, bu durum bizi ve her kesi rahatsız ediyor. Bu çatışmalı süreçte başta esnafımız ve halkımız, mağdur olmuştur. Halkımız bu şiddet ve terör olaylarını benimsemiyor, şiddetin olduğu yerde demokrasiden bahsedemeyiz, insanlar artık bölgede ve Diyarbakır’da şiddeti ve silahı istemiyor. Hükümet olarak esnafımızın ve halkımızın zarar ve ziyanlarını tespit edep halkımızı mağdur etmeyeceğiz" dedi.

Şiddeti ve şiddeti çağrıştıracak argümanların terk edilmesinin en akılcı yol olduğunu ve hukukun dışında hareket edenlerin yapmış oldukları fiilleri kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Akar, "Biz muhtarlarımızın aracılığı ile kamuoyuna şu çağrıyı yapıyoruz. Diyarbakır sahipsiz değildir, Diyarbakır’dan artık insan göçü olmasın, çocuklarımız geleceksiz kalmasın, hep beraber Diyarbakır’ın gelişmesi için çalışalım. Muhtarlarımız ile halkımızın huzur ortamı bulması için el ele vereceğiz. Diyarbakır hepimizin ve Diyarbakır’a hep birlikte sahip çıkacağız".

Dört merkez ilçe muhtarlar heyeti adına konuşan ve kendilerini kabul eden Akar’a teşekkür eden Yenişehir, Üç Kuyu Mahalle Muhtarı Şükrü Demirel, şiddet ve terörün son bulması için tüm siyasi partilerle görüştüklerini belirterek, bölgede ve Diyarbakır’da artık ölümlerin ve şiddetin son bulmasını istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA