Keşan İlçesindeki Hava Kirlilği

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Keşan ilçesindeki hava kirliliğinin çözüme kavuşturulması için Tabip Odası ve yetkili kurumlar olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Edirne Tabip Odası olarak, toplumun sağlıklı bir çevrede yaşamasını arzu ettiklerini ifade eden Tanrıkulu, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bu anlamda Edirne’mizin hava kirliliği ile ilgili gerekli çalışmaları yapıyor ve bilgileri alıyoruz. Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nün belli noktalarda hava ölçüm cihazları var. Bu hava ölçüm cihazları da kükürtdioksit partikül oranını ölçüyor ve bizlere bildiriyor. Edirne'de önemli bir sorunumuz yok. Su ve hava kirliliği sorunumuz bulunmuyor.  Bir ilçemizde Keşan’da hava kirliliği oranı yüksek çıkıyor. Onunda yerel yönetim ve diğer yetkililerle birlikte çözüleceğine inanıyoruz.  Çünkü hava kirliyse akciğer hastalıkları ve kalp damar hastalıkları çok artıyor. İnsan çevresiyle bir bütündür. Eğer çevremiz yeterli iyilik halinde değilse hasta olma, hastalık üretme oranı çok yüksek oranda oluyor. Hava kirliliğiyle birlikte sigara ve tütün tüketimi beraber devam ediyorsa ciddi sorunlar olabiliyor.''

Kaynak: AA