80. Büyük Atatürk Koşusu

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 96. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen koşuyu erkeklerde Mehmet Çağlayan, kadınlarda ise Türkan Özata kazandı

80. Büyük Atatürk Koşusu'nu erkeklerde Mehmet Çağlayan, kadınlarda ise Türkan Özata kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Çolak ile Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ'ın, Dikmen Keklikpınarı'ndan startını verdiği 10,8 kilometrelik yarış, TCDD Genel Müdürlüğü Ankara Garı önünde tamamlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 96. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen koşuya, 172 kadın ve 728 erkek sporcu katıldı.

Erkeklerde Mehmet Çağlayan, 29 dakika 3 saniyelik derecesiyle birinciliği elde ederken, Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa 30:10 ile ikinci, vatandaşı Belay Getachew Woreta ise 30:36'lık zamanıyla üçüncü oldu.

Kadınlarda ise altın madalyaya bitiş çizgisini 35 dakika 3 saniyede geçen Türkan Özata ulaştı. Ümmühani Karaçadır 35:16 ile ikinci sırayı alırken, Tubay Erdal da 35:57'lik derecesiyle podyumun son basamağına çıktı.

Öte yandan, yarışı bitirmekte zorlanan bazı sporculara, sağlık ekibi tarafından müdahale edildi.

Koşunun ardından dereceye girenlere ödülleri, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen törenle verildi.

- En büyük ilgi 88 yaşındaki Dulda'ya

88 yaşındaki Erdoğan Dulda, 80. Büyük Atatürk Koşusu'na katılan en yaşlı sporcu oldu. Dulda'ya, vatandaşlar ve diğer yarışçılar büyük ilgi gösterdi.

Ankara'nın yerlisi olduğunu belirten Dulda, "Atatürk'ten izin alınarak başlatılan bir koşu. Bu koşuya çok değer veriyorum. Eskiden bayram havasında geçiyordu. Şimdi o ilgi yok" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA