Milas'ta Ehliyet Telaşı

Yeni yıl ile birlikte başlayacak olan stajyer sürücülük dönemine kalmak istemeyen sürücü belgesi almaya hak kazanan vatandaşlar, sertifikalarını ehliyete dönüştürmek için Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde uzun kuyruklar oluşturdu.

Milas'ta Ehliyet Telaşı
Ehliyette stajyer sürücülük dönemi 1 Ocak 2016’da başlayacak. Ayrıca ehliyet harç ücretlerinde bir miktar yükseliş yaşanacak. B sınıfı ehliyet harcı 21 lira artarak 402 liraya yükselecek. İlk defa ehliyet alacak olan vatandaşlar, stajyerliğe kalmamak için en son 10 Eylül’e kadar sürücü kurslarına başvurdu. Daha sonra yapılan teorik ve direksiyon sınavlarında başarılı olan vatandaşlar, sertifikalarını ehliyete dönüştürmek için gereken belgelerle birlikte başvuruda bulundu.

Milas’ta da sürücü belgesi almaya hak kazanan vatandaşlar, stajyer sürücülük dönemine girmemek için Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ilgili birimlere başvurdu.

EKMEK KUYRUĞU DEĞİL ‘EHLİYET’ KUYRUĞU

Geçtiğimiz eylül ayı kayıt döneminden sonra sürücü kurslarına kayıt yaptıran sürücü adaylarının ‘stajyer sürücü’ kapsamına girecek olması, belge almaya hak kazanan sürücüleri harekete geçirdi. 2 yıl boyunca stajyer sürücü olarak ehliyetlerinin stajyer hükmünde olmamasını isteyen hak kazanmış olan sürücüler, gerekli belgelerle İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde uzun kuyruklar oluşturdu. İlgili birimlerde görevli olan memurlar, kuyrukta bekleyen vatandaşlara yardımcı olabilmek için bir hayli gayret gösterdi.
Kaynak: İHA