İzmir'deki Toplu Ulaşım Zammına Tepki

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan: "Otobüse binmek 2,40 lira, bisiklete binmek 2 lira. İzmirliler ne yapsın Sayın Kocaoğlu ? İşe bisikletle mi gidelim ?"

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, İzmir'de bisiklet kiralamanın otobüse binmekten daha ucuz olduğunu belirterek zamların vatandaşın bütçesine darbe vurduğunu belirtti.

Zam kararını protesto etmek için Kordon'da bisiklete binen Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi toplu ulaşım ücretlerine yaptığı ortalama yüzde 8'lik zamla ESHOT'un zararlarının kapatılmak istendiğini ileri sürdü.

Doğan, şunları kaydetti:

"Olmayan yatırımların faturasını da vatandaşlarımıza kesmekten vazgeçin. ESHOT'un bu beceriksiz ve vizyonsuz yönetim anlayışı Türkiye'nin üçüncü büyük kenti İzmir'e yakışmıyor. Sayın Kocaoğlu elinizi vicdanınıza koyun. Zam değil, tasarruf yapın. Kent içi toplu ulaşıma hiçbir fayda sağlamayan ve memnuniyet sunmaktan uzak ESHOT Genel Müdürlüğü, belediyenin içerisinde adeta bir kara delik olmaktadır. Zam yapmak yerine artık İzmirli'ye ve İzmir'e hizmet üretin."

İzmir'in ulaşım zammını hak etmediğini, belediyenin sunduğu kiralık bisiklet hizmetinin toplu ulaşımdan daha ucuz olduğunu bildiren Doğan, "Otobüse binmek 2,40 lira, bisiklete binmek 2 lira. İzmirliler ne yapsın Sayın Kocaoğlu ? İşe bisikletle mi gidelim ? Sizi bir günlüğüne makam aracınızdan inip bisiklete binmeye davet ediyoruz" dedi.

İzmir'in sadece Kordon'dan ibaret olmadığına, dar gelirli vatandaşın eziyet çektiğine işaret eden Doğan, zam kararından önce toplu ulaşımdaki sıkıntıların çözülmesini istedi.

Seçimlerin hemen ardından zam kararı alındığının altını çizen Doğan, bisiklet kiralama hizmetine zam yapmadığı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ettiğini de ifade etti.
Kaynak: AA