Farklı Dinden İnsanlar Hoşgörü Sofrasında Bir Araya Geldiler

Hatay’ın Samandağ ilçesinde, Hristiyan Cemaati Vakfı tarafından Deniz Sitesi Truva Life Tesislerinde düzenlenen gecede farklı dine mensup vatandaşlar birarada eğlendi.

Farklı Dinden İnsanlar Hoşgörü Sofrasında Bir Araya Geldiler
Çok sayıda davetlinin de katıldığı gece renkli görüntülere sahne olurken, Antik Müzik Grubu eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar eğlenerek davetliler seslendirilen müzikler eşliğinde keyif dolu dakikalar yaşadılar.

Geceye Kaymakam Dr. Cahit Çelik, Belediye Başkanı Mithat Nehir, Cumhuriyet Başsavcısı Ferit Sandal, Cumhuriyet Savcısı Can Berk Onarok, Hakim Cem Kotay, Samandağ İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakime Eda Onarok, Emniyet Müdürü Namık Ayran, Hristiyan Cemaati Başkanı Dr. Dimyan Emektaş, Cemal Gürsel Mahallesi muhtarı Selim Meynioğlu, Ermeni Cemaati başkanı Cem Çapar ile çok sayıda kişi katıldı.

Hrsitiyan vatandaşların Noel bayramlarını kutlayan gecede kısa bir konuşma yapan Samandağ kaymakamı Dr. Cahit Çelik,“Dilimiz ırkımız, dinimiz farklı olabilir. Fakat önemli olan kederde , sevinçte birlik ve beraberlik içinde olmamız. Samandağ bu anlamda en faklı en güzel İlçelerden biridir. Burada bu İlçede hoşgörü ortamında görev yapmaktan çok mutluyum. Sonuçta beraber oldukça daha da güçlü oluruz. Bu vesile ile Hristiyan kardeşlerimizin bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra Belediye başkanı Mithat Nehir gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Noel gecesinde sizlerle beraber olmaktan son derece çok mutluyum. Bir kardeşiz. Bizler her ne kadar farklı dinlerden olsak ta bu topraklarda kardeşçe yaşıyoruz. İyi günde kötü günde hep beraber olduk. Bayramları beraber kutladık. Bizim zenginliğimiz budur. Hristiyan kardeşlerimizin Noel bayramını kutluyorum” dedi.

Samandağ Hristiyan Cemiyet Başkanı Dr. Dimyan Emektaş da, “İsa Mesih’in doğum günü. Burada farklı dinden insanlar yüzyıllarca barış huzur ve kardeşçe yaşamışlardır. Yaşamaya da devam edeceğiz. Tüm inanç grupları ve etnik yapısıyla, geçmiş yüzyıllar boyunca olduğu gibi, gelecekte de iç-içe, dostça, kardeşçe dayanışma içinde yaşamaya devam edecektir. Tüm halkımızın Noel Bayramını ve Yeni Yılını kutlar, sağlıklı huzur ve barış temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA