Bakan Soylu Trabzon'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2-3 gün içerisinde asgari ücretin bin 300 lira olduğu müjdesini millete açıklayacaklarını söyledi.

Bakan Soylu Trabzon'da
Akçaabat ilçesinde düzenlenen partisinin Aralık Ayı İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Bakan Süleyman Soylu, son dönemde yaşanan süreçte bazı siyasilerin ve bazı partilerin deşifre olduğunu hatırlattı. Soylu "Gezi olaylarında, 17-25 aralık darbelerinde, ağaç üzerinden Türkiye’de sistem değiştirmeye çalışanlar binlerce, on binlerce ve milyonlarca insanların mağduriyetine ses çıkarmamışlar, Türkiye’nin birliğine, beraberliğine, Türkiye’nin ayakta durmasına kast edenlere karşı bir tek söz dahi söylememişlerdir. Şunu ifade etmek istiyorum herkes deşifre olmuştur. Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, Kandil’in Demirtaş’ı ve HDP’si deşifre olmuştur. Bahçeli’nin MHP’si zaten diskalifiye olmuştur. Kılıçdaroğlu’nun CHP’si Suriye’de olan bitene sırtını dönmüş, oradaki dramla Türkiye’nin ilgilenmesini eleştirmiş, sonra da koşa koşa gidip Esed’in sırtını sıvazlayarak moral vermiştir. Kılıçdaroğlu’nun aklı paralel yapının aklına yetişememiş, paralelciler bunları kendi kayıklarına bindirmişlerdir. Kılıçdaroğlu’nun CHP’si AK Parti’ye muhalefet yapmak adına herkesin oyuncağı olmuştur. Paralel yapının oyuncağı olmuştur. Esed’in oyuncağı olmuştur. Ve bugün aynı CHP Türkmenler’e sırt çevirmiştir, Kürt kardeşlerimize sırt çevirmiştir ve aziz Türk milletine sırt çevirmiştir. Bir milletvekili var ismini, burada zikretmeyi bu toplantı için ziyan sayarım. Rusya’ya gidip ’Türkiye’nin DAEŞ’e sarin gazı verdiğini söylüyor’ sosyal medyada ‘Türkiye ile İran savaşırsa İran’ın tarafını tutarım’ diyor peki Kılıçdaroğlu, ne yapıyor ’Bu adamı partiden mi kovmuyor ? ’hayır yedirmem’ diyor. Bir siyasi partinin genel başkanı ülkemizin güney doğusunda, ülkemizin evlatlarına PKK terör örgütü tarafından alçakça hendekler kazılırken ‘hendek kazan arkadaşlarımız’ diyor. Hangi arkadaşlarından bahsediyorsun. Evlatlarımıza kurşun atan arkadaşlarımızdan mı bahsediyorsun? Hangi arkadaşlarından bahsediyorsun binlerce, on binlerce vatandaşların tekbirleri ile şehadete ulaşmış evlatlarına şehit eden arkadaşlarından mı bahsediyorsun? Bu akıl fukaralığının başka bir boyutudur" dedi.

Bakan Süleyman Soylu, seçimde emeklilere verdikleri sözleri yerine getirdiklerini de ifade ederek "Ayda 100 lira yılda 1200 lira emeklilerimize Ocak ayından ve temmuz ayında alacakları zammın dışından bir zam daha gerçekleştirdik. Ve bir söz daha verdik. Verdiğimiz söz nedir? ’Asgari ücret bin 300 lira olacaktır.’ Yaklaşık 1 aydır bunun görüşmelerini yapıyoruz. Huzurunuzda işçi temsilcilerimize, işveren temsilcilerimize, herkese teşekkür ediyorum. Herkes asgari ücretin bin 300 lira olması konusunda hem fikir. İnşallah önümüzdeki 2-3 gün içerisinde asgari ücretin bin 300 lira olduğu müjdesini de aziz milletimizle paylaşacağız. Bir verdiğimiz sözü daha yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA