Bakan Soylu'dan Eren Erdem'e sert sözler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, CHP Milletvekili Eren Erdem'e sert tepki gösterdi.

Bakan Soylu'dan Eren Erdem'e sert sözler
Bakan Soylu'dan Eren Erdem'e sert sözler
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 'Ortadoğu canı sıkılanın veya ürettiği silahı denemek isteyenin rahatça bombaladığı bir yer haline gelmiştir' dedi.

Soylu, Akçaabat ilçesindeki Kültür Sarayında düzenlenen, AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok hassas günlerden geçtiğini belirtti.

Muhalefete eleştiri

Bakan Soylu, bazı partilerin ve siyasilerin bütün bu süreç içerisinde tamamen deşifre olduklarına vurgu yaparak, 'Gezi olaylarında, 17-25 Aralık darbelerinde... Ağaç üzerinden Türkiye'de sistem, rejim değiştirmeye, hükümet düşürmeye yönelik hareketlerin içerisinde bulunanlar, binlerce, on binlerce ve milyonlarca insanın mağduriyetine ses çıkartmamışlar, Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, ayakta durmasına kast edenlere karşı bir tek söz dahi söylememişlerdir' diye konuştu.

Herkesin deşifre olduğunu anlatan Soylu, şunları kaydetti:

'Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si deşifre olmuştur. Kandil'in Demirtaş'ı ve HDP'si deşifre olmuştur. Bahçeli'nin MHP'si zaten diskalifiye olmuştur. Kılıçdaroğlu'nun CHP'si Suriye'de olan bitene önce sırtını dönmüş, oradaki dramla Türkiye'nin ilgilenmesini eleştirmiş, sonra da koşa koşa gidip Esed'in sırtını sıvazlayarak moral vermiştir. Türkiye soydaşlarına yardım götürürken, paralel yapının ajanları tarafından durdurulan MİT tırları üzerinden siyaset yapmaktan utanmamışlardır. Türkmen kardeşlerimize giden yardıma engel olan paralel yapı ve onun dümen suyunda gidenler, bugün Türkmen köyleri bombalanırken samimiyetten uzak ve kimsenin inanmadığı üç beş cümleyi gevelemekten öte bir şey diyecek yüz bulamamışlardır. Kılıçdaroğlunun CHP'sinin aklı, paralel yapının aklına yetişememiş, paralelciler bunları kendi kayıklarına bindirmişlerdir. Kılıçdaroğlu'nun CHP'si, AK Parti'ye muhalefet yapmak adına herkesin oyuncağı olmuştur, paralel yapının, medyanın, Esed'in oyuncağı olmuştur. AK Parti'ye kim muhalefet yaparsa, kime hizmet ettiklerini düşünmeden onların dümen suyuna girmişlerdir.'

- 'Türk ordusunda, bu aziz milletin içerisinde, tabansızlara yer yoktur'

'Bugün aynı CHP Türkmenlere, Ortadoğu'nun mazlum halklarına ve Kürt kardeşlerimize sırt çevirmiştir' ifadelerini kullanan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Bir milletvekilinin sözlerinden anladığımız kadarıyla da aziz Türk milletine sırt çevirmişlerdir. Bir milletvekili var, ismini burada zikretmeyi bu toplantı için ziyan sayarım. Rusya'ya gidip, Rus televizyonunda Türkiye'nin DAEŞ'e kimyasal silah vermesi için sarin gazı verdiğini söylüyor. Sosyal medyada, 'Türkiye ile İran savaşırsa, İran'ın tarafını tutarım' diyor. Peki, Kılıçdaroğlu ne yapıyor? Her fırsatta bu ülkeyi kuran kadroların partisi olmakla iftihar eden CHP'nin Genel Başkanı, bu adamı partiden mi kavuyor? Hayır, 'yedirmem' diyor. Kılıçdaroğlu, meraklanma biz onu yemeyeceğiz zaten. Olası bir savaşta düşmanın tarafını tutacağını söyleyen adamı barındıran partiyi sandıkta toptan yiyeceğiz, asıl aziz milletimiz yiyecek sen hiç merak etme. Bu nasıl bir milletvekilidir ki bir savaşta bizim yanımızda değil de karşı tarafta savaşacakmış. Gerçi isabetli olur. Çünkü Türk ordusunda, bu aziz milletin içerisinde, tabansızlara yer yoktur. Korkaklara, hainlere yer yoktur. Bu millet bu topraklarda bin yıldır ayakta duruyorsa, senin gibileri içinde barındırmadığı içindir. Biz bu ülkenin mert, yürekli insanlarıyla ülkemizi yedi düvele karşı savunduk, yarın olsa yine savunuruz. Sen kimi istersen onun yanında savaş.'

Yaşanan tabloyu herkesin gördüğünü anlatan Soylu, 'Türkiye, Rusya ile bir problemin içine mi girdi, hemen onun yanında yer al. Türkiye Suriye ile ilgili bir problemin içine mi girdi, sen hemen onun yanında yer al. Biliniz ki Türkiye'de siyasetimizin karşısında bulunanlar maalesef bu ülkenin, milletin, yarınlarımızın, geleceğimizin, istikbalimizin ve istiklalimizin mücadelesini yapmıyorlar. Birilerinin dümen suyuna girmişler ve AK Parti'nin, Türkiye'nin istikrarının, istikbalinin, huzurunun, teminatının ortadan kalkması için hasetliklerinden, akılları yetmediği için ne yaptığını bilmiyorlar' dedi.