Böyle Kurtarma Operasyonu Görülmedi

Gaziantep’te bir iş merkezinin bodrum katına inen yakıt ve su borularının bulunduğu kanala sıkışan kedi, 5 saatlik esaretten 2 saat süren çalışma sonrasında kurtarıldı. Vatandaşlar tarafından su içirilip yoğurt yedirilen kedi, sırtındaki yara sebebiyle olay yerine çağrılan Gaziantep Belediyesi Hayvan Ambulansı‘nda ilk müdahalesinin yapılmasının ardından Hayvan Hastanesi’ne kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, İncilipınar Mahallesi 3 Nolu Cadde üzerinde bulunan F&H iş merkezinin bodrum katına inan su ve yakıt borularının bulunduğu kanala kedi düştü. Miyavlama sesini duyan vatandaşların çevrede yaptıkları araştırma sonrasında kedinin 4 metrelik borunun içinde sıkıştığı anlaşıldı. Kediyi düştüğü kanaldan çıkartmak için seferber olan vatandaşlar, bunda başarılı olamayınca itfaiye ekiplerinden yardım istedi.

BODRUMA İNEN BORULAR KESİLDİ

İhbar üzerine olay yerine gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri (GASKİ) ve İtfaiye ekipleri binanın yangın söndürme, su ve yakıt borularının bulunduğu kanala sıkışan kediyi kurtarmak istedi. İki borunun arasında belinden sıkışan kediyi çıkartmayı başaramayan ekipler, bodrum katta indi. Binanın bodrum katına gelen borulardan birini spiralle kesen GASKİ ekipleri kediyi bulunduğu yerden yine çıkartamadı. İki boru arasına sıkıştığı için hareket edemeyen kedinin kurtarılması için ikinci boru da kesilerek kanal genişletildi.

SESİNİN KESİLMESİ KORKUTTU

Yapılan çalışmalar vatandaşlar tarafından heyecanla takip edilirken, boruların yukarı çekilmesinden sonra kedinin sesinin kesilmesi üzüntüye sebep oldu. İtfaiye ekiplerinin kontrol ettiği kedinin yaşadığının fark edilmesi üzerine, çalışmalar da hızlandırıldı. Yaklaşık iki saat süren çalışmalar sonrasında, 2 yaşlarındaki kedi, itfaiye erinin eldiveninin ısırdı. Bu sırada kesilen borunun yukarı çekilmesiyle sevimli kedi bulunduğu kanaldan çıkartıldı.

AVUÇLARIYLA SU İÇİRDİ

5 saatlik esaretten 2 saat süren çalışma ile kurtarılan kediye vatandaşlar avuçlarında su içirdi. Ardından itfaiye erinin kucağındaki kediye yoğurt yedirildi. Ağzı silinen kedinin kurtarılması vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

AMBULANS VE VETERİNER HAZIR BEKLEDİ

Düştüğü sırada sırtından yaralandığı tespit edilen kedi için Gaziantep Belediyesi Hayvan Ambulansı ve veteriner hekimler olay yerine çağrıldı. İlk müdahalesi ambulansta yapılan kedi, ardından Gaziantep Hayvan Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kendisini kurtarmak için 2 saat boyunca mücadele eden itfaiye erinin kucağında sevimli ve sakin hareketleri ile dikkat çeken kedi, ambulansa bindirilmek istendiği sırada itfaiye erinin elini ısırdı. Parmağından yaralanan itfaiye erine Veteriner Hekimler tarafından müdahale edilerek, iğne olması için hastaneye yönlendirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin adeta seferberlik ilan ettiği kurtarma çalışmalarını meraklı bakışlarla izleyen vatandaşlar, ilk kez gördükleri hayvan ambulansı hizmeti karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

F&H İş Merkezi görevlisi ise “Kedinin sesini duyduk. Çevrede yaptığımız araştırmada, su borularının içine sıkıştığını fark ettik. İtfaiye ekiplerinden yardım istedik. Çok şükür sağ olarak kurtarıldı. Ekiplere teşekkür ediyorum” dedi.

Kurtarma çalışmalarının adeta nefesini tutarak takip eden iş yeri çalışanları, sevimli kediyi kurtaran itfaiye ekiplerini alkışladı.
Kaynak: İHA