Ordu'dan Bayırbucak Türkmenlerine 3 Tır Yardım

Ordu’da Memur-Sen Ordu Şubesi öncülüğünde toplanan bin 700 çuval un, dualarla Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Ordu'dan Bayırbucak Türkmenlerine 3 Tır Yardım
Memur-Sen Ordu Şubesi öncülüğünde başlatılan ’Bayırbucak Türkmenleri İçin Bin Çuval Un’ kampanyası çerçevesinde bin 700 çuval un toplandı. Toplanan unların yüklendiği 3 TIR’ın yolcu edilmesi için Ordu Lisesi önünde tören düzenlendi.

Törende konuşan Memur-Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk, "İçinde vicdan olanlara sesleniyoruz. Gelin mazlumun yanında olun, insanlığı ayağa kaldıralım diyoruz. Bu anlamda Ordu Memur-Sen olarak Bayırbucak Türkmenlerinin sonuna kadar yanında olduğumuzu göstermek adına bin çuval un kampanyası ile yola çıktık. Mesudiye’den Akkuş’a kadar 18 ilçe başkanımız bin 700 çuval unu 15 gün içerisinde toparladılar. Biz burada bir öncülük yaptık. Kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz ve diyoriz ki, ’Orada hanımını, kızını, çocuğunu sınıra bırakıp savaşmaya giden kardeşlerimize yardım edelim Bayırbucak Ebedi Ocaktır. Bayırbucak 2. Çanakkele’dir ve 2. Çanakkaleler kesinlikle geçilemez, geçilmemesi lazımdır’ diyoruz" dedi.

Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu’nun yaptığı duanın ardından, yardım TIR’ları Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere tekbirlerle uğurlanarak yola çıktı.

Törene ayrıca Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, daire müdürleri, Memur-Sen Ordu Şubesi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA