Manisa'dan Kısa Kısa

Demirci ilçesinde yaşayan Şükran Aksöz, ördüğü kazakları Bayırbucak Türkmenlerine gönderiyor

MANİSA - Demircili Şükran Aksöz ördüğü kazakları Bayırbucak Türkmenlerine gönderiyor.

Ev hanımı olan 59 yaşındaki Şükran Aksöz, daha önce engelliler için topladığı 5 bin adet mavi kapağın ardından, belediye ve sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Bayırbucak Türkmenleri yararına başlatılan yardım kampanyasına el emeği ile yaptığı kazak ve paltoları vererek destek oldu.

Üç çocuk annesi Aksöz, televizyonlarda her gün Suriye'de yaşayan Bayırbucak Türkmenleri ile Suriyeli vatandaşların çektiği acıları görünce üzüldüğünü, onların acılarını yüreğinde hissettiğini söyledi.

Aksöz, "Bu kampanya başlamadan önce onlar için kazak, palto ve bereler örmeye başlamıştım. Daha sonra İlçemizde de yardım kampanyasının başladığını duyunca çok sevindim. Türkmen kardeşlerimiz için uzun zamandır kazaklar örüyordum. Ördüğüm bu kazakları belediyenin yardım merkezine teslim ederek onlara bu zor günlerinde karın kararınca bir destek vermek istedim" diye konuştu.

- Turgutlu ve Of Ticaret Odaları kardeş oldu

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) ve Trabzon’un Of Ticaret ve Sanayi Odası arasında kardeş oda protokolü imzaladı.

TUTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen imza törenine, TUTSO Başkanı Faruk Aydın ile Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral ile her iki odanın meclis başkanları ve üyeleri katıldı.

Törende konuşan Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saral, "Turgutlu bizim için çok çok önemli bir yer. Kardeş oda olarak her türlü imkanı sizlerle paylaşmaya hazırız. Yönetim kurulu ve meclis üyelerimizle birlikte çalışmalarda istişare etmek isteriz" dedi.

TUTSO Başkanı Aydın ise Of’taki ilgiyi başka bir yerde göremediklerini belirterek kardeş oda oldukları için mutlu olduklarını söyledi.
Kaynak: AA