Lüks Araçla Hırsızlık Yaptılar, 'Arabanın Borcunu Ödemek İçin Çaldık' Dediler

Başkent’te, kepenk, demir korkuluk ve kapı kilitlerini kırmak suretiyle son bir ayda 63 ayrı iş yerinden tekel ürünleri çalan maskeli hırsızlar, yapılan operasyonla yakalandı. Zanlıların ifadelerinde, “Arabanın borcunu ödemek için hırsızlık yaptık” dedikleri öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; Sincan, Etimesgut, Keçiören, Çankaya, Yenimahalle, Altındağ, Mamak, Elmadağ, İlçelerinde ve Temelli Jandarma Bölgesi ile Etimesgut Jandarma Bölgesinde 63 ayrı iş yerinden hırsızlık meydana geldi. Bunun üzerine, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 63 ayrı iş yerinden gerçekleştirilen hırsızlıkların güvenlik kamera görüntüleri üzerinde inceleme yaptı. Kamera görüntülerinden yola çıkan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin F.B., M.T., B.A. ve A.B. olduğunu tespit etti. Bunun üzerine, 63 ayrı iş yerinden hırsızlık olaylarına karıştıkları belirlenen F.B., M.T., B.A. ve A.B. isimli şahıslar Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalandı. Toplamda 750 bin TL’lik soygun yapan şahıslar verdikleri ifadede, “Arabanın borcunu ödemek için hırsızlık yaptık. Aylık 5 bin TL ödemesi var. Arabanın borcu bittikten sonra hırsızlığı bırakacaktık” dedikleri öğrenildi.

Şüphelilerin, evlerinde ve malzemeleri sattıkları iş yerlerinde yapılan aramalarda, bin 893 adet sigara, 69 adet alkollü içki, 169 adet çakmak, 102 adet nescafe, 3 adet laptop, 26 adet sahte 100 TL, 87 TL bozuk para ve 15 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Şüphelilerden F.B.’nin 12 suçtan kaydının olduğu, 32 ayrı suçtan arandığı, M.T.’ nin, 4 suçtan kaydının olduğu, 26 ayrı suçtan arandığı, A.B.’nin 4 suçtan kaydının olduğu ve B.A.’nın ise 1 bisiklet ve motosiklet hırsızlığı suçundan kaydının olduğu tespit edildi.

Şüpheli F.B., M.T.,B.A. ve A.B. alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA