KMÜ'de Doğru İlaç Kullanımı Konferansı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazımkarabekir Meslek Yüksekokulu Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı Bölümü tarafından 'Doğru İlaç Kullanımı' konulu konferans düzenlendi.

Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, yüksekokulun konferans salonunda düzenlenen konferansta, kulaktan dolma bilgilerle veya öteden beri alışılagelmiş ilaçların bilinçsizce kullanıldığını söyledi.

Hekimler tarafından verilen ilaçların hiçbir zaman tamamen bitirilmediğini aktaran Erenoğlu, "En iyi tedaviyi, hangi ilacı nasıl kullanacağımızı komşularımız biliyor. Birbirimizden ilaç alışverişi yapmanın çok ciddi sakıncaları var. Sonunda ölüm bile olabiliyor" dedi.

"Tavsiye üzerine ilaç kullanmayın" uyarısında bulunan Erenoğlu, şunları kaydetti:

"Özellikle antibiyotiklerin üçte birini bile halk olarak kullanmıyoruz. Kendimizi iyi hissettiğimiz anda ilaçlar kesiliyor ve maalesef hastalığı yapan bakteriler ilaçlara karşı direnç geliştiriyor. Sonra da en güçlü antibiyotikler bile hastalıkların üstesinden gelemiyor. Bu nedenle siz, siz olun tavsiye üzerine ilaç kullanmayın, hekimin verdiği ilaçlarınızı hekiminizin söylediği şekilde ve bitinceye kadar tamamen kullanın. Unutmayın tam tedavi için tam doz tedavi gerekir."

Konferansın ardından öğrencilerin hazırlamış olduğu 'Akılcı İlaç Kullanımı' konulu sergi gezildi.

Kaynak: AA