Kartepe Turizm Master Planları İçin İhaleye Çıkıyor

Kartepe’nin turizm master planları yapım işi için kamu ihale bülteninde ihale ilanı verildi.

Kartepe Belediyesi ilçenin tanıtılması, doğa turizminin desteklenmesi ve sektörel kalkınmanın sağlanması yönündeki çalışmalar, Başkan Üzülmez ve ekibi tarafından titizlikle yürütülüyor. Başkan Üzülmez, Kartepe’nin turizm bölgesi ilan edilmesi için başlattığı Master Planı çalışmalarını üyük ilerleme kaydetti.

Kartepe’deki yaylaların turizme açılması ve dağ içi turistik tesislerin arttırılması için bölgenin Turizm Bölgesi ilan edilmesi ile ilgili yapılacak çalışmaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nden gerekli fon yardımı da alındı.

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından talep edilen, alan ve kapsamı belirlenen Kartepe Turizm Master Planları yapım işi için Kamu ihale bülteninde ihale ilanı da yapıldı. Turizm Master Planları için 18 Ocak 2016 günü saat 10.00’da açık ihale usulü ile ihalesi gerçekleştirilecek. İhale, Kartepe Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapılacak ve yerli istekliler katılabilecek.

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen Kartepe Turizm Master planlarının son durumunu değerlendiren Başkan Üzülmez, “Kartepe’nin Turizm Master Planları yapılarak turizm yatırımcılarının daha iyi şekilde yönlendirilmesi sağlanacak. İlçeye yatırım yapmak isteyen yatırımcıların yatırım yapabilecekleri alanlar belli olacak. Dağ içi turistik tesislerin yerleri belirlenecek. Yayla turizminin gelişimini de sağlayacak master plan, yaylalarında yeniden planlamasının önünü açacak. Master planı 2016 yılı sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Bundan sonrada bölgenin turizm bölgesi ilan edilmesi ile ilgili çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.

Kaynak: İHA