Hollanda'nın 2014 Yılı İnsan Hakları Karnesi Çıkarıldı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) hazırladığı Hollanda İnsan Hakları Raporu 2014 ile ülkedeki azınlıkların durumunu inceliyor. İnsan hakları ve özgürlükler konusunda Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden Hollanda’nın insan hakları karnesini çıkaran rapor, çok sayıda hak ve özgürlük ihlalini gözler önüne serdi. Raporun detayları, 29 Aralık Salı günü üniversitede düzenlenecek bir Panelle kamuoyuna sunulacak.

Hollanda'nın 2014 Yılı İnsan Hakları Karnesi Çıkarıldı
Hollanda İnsan Hakları Raporu 2014, dönüşüm geçirmiş ülke olarak “yeni Hollanda”nın göçmen ve azınlıklarla sınavına ışık tutmaya çalışıyor. Ülkedeki gelişmeleri insan hak ve özgürlükleri perspektifinden yorumlayan raporun odak noktasını, Türkiye kökenli azınlıklar oluşturuyor. Hollanda İnsan Hakları Raporu 2014, 29 Aralık 2015 Salı günü İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde düzenlenecek Panelle kamuoyuna sunulacak. Panelistler; İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, İZÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Canatan, AKP Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yükleyen ve Sabah Gazetesi Ombudsmanı İbrahim Altay olacak.

11 Eylül sonrası devreye sokulan güvenlik merkezli söylemler ve politikaların bir sonucu olarak Avrupa ülkelerinde çok kültürlü toplum politikasının terk edildiğini ifade eden İZÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Canatan, “Kültürel ve dini farklar toplumun bütünlüğü için bir tehlike olarak algılanmaya başlandı. Aşırı sağın da etkisiyle İslam karşıtlığı ve ayrımcılık ciddi bir toplumsal sorun haline geldi. Raporda bu durumu, Hollandalı Türkler ile gerekli ve mümkün olduğu kadarıyla diğer azınlık gruplarla karşılaştırmalı bir biçimde inceledik” dedi.

Kaynak: İHA