Havza Belediyesinin Çevre Temizliği Çalışmaları

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, merkeze uzak mahallelerde yapılan çöp toplama ve temizlik çalışmaları hakkında açılamalarda bulundu.

İkiz, ilçe merkezi ve merkeze uzak mahallelerde binin üzerinde çöp konteyneri ile vatandaşlara hizmet verilmeye çalışıldığını söyledi.

Büyükşehir Yasası'nın uygulanmaya başlandığı günden bu yana 81 eski köye Havza Belediyesi olarak temizlik hizmetlerine başladıklarını anlatan İkiz, 81 yeni mahalleye konteyner koyduklarını, çöp toplama yerleri yaptıklarını, haftada en az iki veya üç gün merkeze uzak mahallelerden çöp topladıklarını kaydetti.

Son 2 yıldır Samsun'un 17 ilçesi arasında tüm mahallelere temizlik hizmeti götüren belki tek ilçe olduklarını dile getiren İkiz, şöyle konuştu:

"Yaptığımız çalışma örnek gösterilecek bir çalışma. Tüm mahallelerimizde çöpler toplanmakta. Türkiye genelinde örnek ilçe olmak için çalışmaktayız. Bundan sonraki hedefimiz merkeze uzak mahallelerimizdeki temizlik faaliyetlerini artırmak. Bu konuda hem Samsun'da hem de Türkiye'de örnek ilçeleri içerisinde olduğumuzu düşünüyorum. Hedefimiz temiz bir Havza, temiz bir çevre yaratmak. Bu konuda ilçe merkezimizde hiçbir sıkıntımız yoktu. Hedefimiz ilçe geneline temizliği yaymaktı, bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor."

Kaynak: AA