Güzellikte 2016 Trendleri Yenimahalle'de

YENİMEK kursiyerlerini eğitim aldıkları branşın uzmanları ile bir araya getiren Yenimahalle Belediyesi, Cilt Bakımı eğitimi gören kursiyerlere 2016 makyaj trendleri ve tırnak sanatı hakkında söyleşi düzenledi.

Güzellikte 2016 Trendleri Yenimahalle'de
Güzellik Uzmanı Bahar Babacan tarafından makyajda ve ojede yılbaşı konsepti başlığı altında gerçekleşen söyleşide, Babacan kadınlara makyaj tüyoları da vermeyi ihmal etmedi.

Batıkent Kültür Merkezi’nde makyaj haricinde tırnak tasarımı, ipek kirpik, kaş ve dudak kontürü gibi güzellik uygulamaları hakkında da bilgi veren Babacan, uygulamalı olarak kursiyerlere makyaj, kaş ve yeni yıla uygun tırnak tasarımı da uyguladı. Kursiyerlerin tırnaklarını kar tanesi, Noel Baba, yılbaşı ağacı ve kardan adam figürleri süsledi.

MAKYAJLA GÜZELLEŞMEK DE MÜMKÜN ÇİRKİNLEŞMEK DE

Makyaj yapmanın da bir takım teknikleri olduğuna dikkat çeken Babacan, “Makyaj yapan kadınların yüzlerini iyi tanımaları ve simetri bilmeleri gerekiyor. Doğru yapılan makyajla kusurlar kapatılıp güzelleşmek mümkün ancak tersi durumda doğal halinden daha çirkin bir görünüm de mümkün. Makyaj yüzü renklendirmek değil mümkün olduğu kadar doğal görünümlü bir güzelliğe kavuşmak demektir” dedi.

TÜRK KADINLARI MAKYAJI YENİ ÖĞRENİYOR

Türk kadınlarının makyaj konusunda çok bilinçli olmadıklarına dikkat çeken Babacan, “Kadınlarımız yüz şekillerine göre doğru makyaj yapmayı ve doğru ürünleri kullanmayı yeni yeni öğreniyor. Bu nedenle alanında uzman biri tarafından yapılacak olan kalıcı makyaj kadınlar için kurtarıcı olabiliyor” diye konuştu.

“KALIN KAŞ VE DOĞAL MAKYAJ TERCİH EDİLMELİ”

Kalıcı makyaj, sürekli makyajını tazelemek zorunda kalan kadınlar için büyük bir kolaylık diyen uzman Babacan, “Kalıcı makyaj çalışan kadınlar için büyük bir rahatlık. Sürekli makyaj tazelemenize gerek kalmıyor. Yeni yıla farklı ve bakımlı girmek isteyen bayanlara kalıcı makyajda yüz şekline uygun kalın kaş ve doğal makyaj tercih etmelerini öneriyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA