GAÜN'de Muhteşem Kurtuluş Konseri

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan “94. Yıl Kurtuluş Konser ve Gösterisi” GAÜN Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

GAÜN'de Muhteşem Kurtuluş Konseri
Genel Sanat Yönetmenliğini ve Koro Şefliğini San. Öğr. Gör. Elm. Dr. Hakan Tatyüz’ün yaptığı ve Emrah Yazar’ın sunumuyla gerçekleştirilen gösterinin giriş bölümünde GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun’un karografik gösteri içerisinde gösterdiği performans salonu dolduranlar tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Türeyiş Destanı’ndan esinlenilerek Öğr. Gör. Mustafa Arslan tarafından hazırlanan Şaman Ritüelinde, Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, ateşi “kam”lara veren Kutlu Kişi’yi temsil etti.

Şehit torunu Gazi Mehmet Çete’nin görsel sunumlar ve müzik aralarında Antep’in işgal günlerinden kesitler sunduğu gecede oldukça duygulu anlar yaşandı. GAÜN Kongre ve Kültür Merkezi’nin ilk konseri olma özelliğini de taşıyan gecede, Türk Halk oyunları tarafından sahnelenen karografik sunum ve Üniversite Mehteran takımı tarafından verilen konser dakikalarca alkışlandı. Gecede, Fatih Gökalp, Muhammed Ali Uçar, M. Uğur Fıstıkçı, Oğuz Doğan, Ahmet Baş, Duygu Ateş, Sevgi Kaya, Beril Kökmen, Fatma Kökmen, Fatma Işık ve Ayşegül Koyunca tarafından söylenen birbirinden güzel eserlerle dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşatıldı.

Gecenin sonunda Türk Musikisi Devlet Konservatuarı (TMDK) Müdürü Sanatçı Öğr. Elm. Hakan Tatyüz’e ve Gazi Mehmet Çete’ye günün anısına çiçek takdim eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “O mübarek, güzel insanlar Gaziantep’i kanlarıyla, canlarıyla savunarak bize miras bıraktılar. O insanları unutmadık ve unutmayacağız. Bugünü yaşayarak değil, geçmişi de bilerek, düşünerek o mübarek insanların kahramanca destansı savunmalarını canlarını, kanlarını feda etmelerini, daha da tarihin derinliklerinden başlayıp bu güzel, cennet vatanı bize nasıl miras bıraktıklarını düşünüp ama öbür taraftan gözümüzü yıldızlara dikerek bu güzel vatanda ahlak, ilim ve sanat addederek üniversiteler, insanlar ve kurumlar olarak ilelebet çalışmak zorundayız. Bu çalışma ve samimi gayretle Allah’ın yüce takdiriyle bu millet, bu devlet ilelebet payidar olacaktır” dedi.

Gaziantep Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nin sahnesiyle, akustik müziğiyle, ses, ışık ve bütün alt yapısıyla Türkiye’nin en güzel salonlarından biri olduğunu ifade eden Coşkun, “Bu güzel salonda bu güzel insanlar onur verdiler. Hakan Tatyüz’ün koordinatörlüğünde bugün yine bambaşka, dolu dolu, samimi ve coşku dolu bir sahne yaşadık. Rahmetle, minnetle şehitlerimizi andık. Gençlerimizi coşturduk. Üniversite olarak şehrimize, ülkemize elimizden gelen her alanda gayret göstermek konusunda da kararlıyız. Arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Geceye, Vali Yardımcıları Nursal Çakıroğlu ve Uğur Aladağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Prof. Dr. Ali Gür ve Prof. Dr. Cahit Bağcı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yaşar Gündoğdu, Genel Sekreter Ercan Eroğlu ve çok sayıda öğretim elamanı ve öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA