Daha Temiz Bir Altındağ İçin, Eğitimler Sürüyor

Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün Altındağlı gençlere temizlik kültürünü aşılamak amacıyla yürüttüğü “Çevre ve Temizlik Eğitim Projesi” devam ediyor. Sağlıklı bir çevre için eğitim programlarını sıklaştıran Altındağ Belediyesi, okullarda verdiği temizlik seminerlerini sürdürüyor.

Altındağ genelindeki okullarda düzenledikleri seminer ile çocuklara daha temiz bir okul ve çevre için uymaları gereken kuralları anlatan Temizlik İşleri Müdürlüğü, bu kez de Kanuni İlköğretim Okulu öğrencileri ile buluştu.

TEMİZLİK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONUSUNDA ÖĞRENCİLER BİLİNÇLENDİ

Seminer kapsamında, 400 ilk ve orta öğretim öğrencisine 2 grup halinde eğitim verildi.

Sağlık bilinci ve sağlığı korumaya yönelik geliştirilmesi gereken alışkanlıkların anlatıldığı seminerde, öğrencilere kişisel temizlik, ev, okul, çevre temizliği ve geri dönüşüm konularında önemli bilgi verildi.

Altındağ Belediyesinin gerçekleştirdiği temizlik çalışmaları hakkında da bilgilendirilen öğrencilerden, çöplerin dışarıya çıkarılma saati, atık yağların ve atık pillerin geri dönüşümü gibi konularda daha özenli davranmaları istendi.

Öğrencilerle karşılıklı soru cevap yöntemi ve çarpıcı fotoğraflar kullanılarak çocukların eğitime aktif olarak katılması sağlandı. Öğrenciler sordukları sorularla temizliğe verdikleri önemi gözler önüne serdi.

“BU SEMİNERLE BÜYÜK MESAFE KAT ETTİK”

Altındağ’da “En güzel temizlik kirletmemektir” parolasıyla yola çıktıklarını dile getiren Başkan Yardımcısı Cebrail Aslan, Altındağ Belediyesi olarak temizlik konusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını belirtti.

Cebrail Aslan, sağlıklı bir çevre oluşturmak için her geçen gün daha fazla çalışacaklarının altını çizerek, Altındağ’da her bir noktanın özenle temizlendiğini vurguladı. Toplumun, temizlik konusunda bilinçlenmesi gerektiğini ifade eden Aslan, Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen temizlik seminerleriyle bu konuda büyük mesafe kat ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA