DAEŞ İle Mücadele

Taliban, Rusya’nın, DAEŞ’le mücadele kapsamında kendileriyle "temasa geçtiğini" reddetti

KABİL – Taliban örgütü, Rusya Devlet Başkanı'nın Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov'un, "Rusya ile Taliban'ın DAEŞ'e karşı mücadelede çıkarlarının örtüştüğüne ve Taliban ile iletişim kanallarının açık olduğuna" yönelik sözlerini reddetti.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid, yaptığı yazılı açıklamada, Kabulov’un, DAEŞ’e karşı mücadele konusunda Taliban ile temasa geçtiklerine yönelik açıklamasının gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Mücahid, “Ülkemizdeki ABD işgalinin sona ermesi için bölgedeki birçok ülke ile temas kurduk ve kuracağız. Bu, bizim en doğal hakkımız ama DAEŞ ile mücadele konusunda hiçbir ülkenin işbirliğine ve yardımına ihtiyacımız yok. Hiçbir ülkeyle de bu konuda temas kurmadık” ifadesini kullandı.

"Afganistan’da bazı grupların DAEŞ ismini kendi çıkarları için kullandığını, yerel ve yabancı istihbaratların bu gruplara ABD işgalinin daha fazla uzaması için yardım ettiğini" savunan Mücahid, DAEŞ’in Afgan halkı için kabul edilemez olduğunu ve Taliban örgütünün DAEŞ'in faaliyetlerini ülkenin büyük bir kısmında önlediğini iddia etti.

Mücahid, DAEŞ’in şu an ülkedeki bir kentin küçük bir bölümünde aktif olduğunu ifade ederek, Taliban'ın DAEŞ ile mücadele edebilecek kapasitede olduğunu öne sürdü.

Rusya Devlet Başkanı'nın Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Rus İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, NATO'nun Afganistan'daki faaliyetlerinin etkin olmadığını ve Taliban'ın DAEŞ'e karşı ciddi mücadele ettiğini belirterek, Rusya ile Taliban'ın DAEŞ'e karşı mücadelede çıkarlarının örtüştüğünü ve iletişim kanallarının açık olduğunu söylemişti.
Kaynak: AA