Seydişehir'de Çiftçilerin Başı Domuzlarla Dertte

Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı Bostandere Mahallesi sakinleri ekili alanlara zarar veren domuzlar için sülek avına çıkmaya hazırlanıyor.

Seydişehir'de Çiftçilerin Başı Domuzlarla Dertte
Geceleri ekili alanlara inerek ekili alanlara büyük zarar veren domuzlarla baş edebilmek için Bostandere Muhtarı Cafer Borçak, Kaymakamlığa başvurarak sülek avı için izin ve domuz kurşunu istedi.

Kaymakamlıktan izin çıktıktan sonra mahalle halkı ile beraber mahalle halkı ile domuz avına çıkacaklarını söyleyen Muhtar Borçak, “Geçen yıllarda domuzlar ekili alanlara bu kadar inmezdi. Bu sene çok sayıda domuz geceleri mahalleye inerek buğday, pancar gibi ekili alanlara yüzde 50’ye varan zararlar veriyor. Zararımız çok fazla. Bu nedenle sayın Kaymakamımızı makamında ziyaret ederek sülek avı için izin ve domuz kurşunu talebinde bulunduk. Köy halkı olarak hep beraber sülek avına çıkmamız gerekiyor. Başka çaremizde kalmadı” dedi.

Bu yıl çok sayıda domuzun mahalleye inmesini dağda pelidin kalmamasına bağlayan Borçak, “Beslenmek için mecbur kalıyor nerede ekili alan ve yeşillik varsa oralara gidiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA