Liseli Öğrenciler İçin 'Cinnah Genç Yazarlar Ödüllü Yarışması'

Pakistan ve Türkiye'nin işbirliğiyle 81 ilde lise son sınıfta okuyan öğrenciler için "Cinnah Genç Yazarlar Ödüllü Yarışması" düzenlenecek

Pakistan ve Türkiye'nin işbirliğinde "Pakistan-Türkiye İlişkileri: Tarihi bir Bakış Açısı" temalı makale yazma  yarışması  düzenleneceği bildirildi.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Pakistan'ın kurucusu Muhammed Ali Cinnah'ın 139'uncu doğum yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Pakistan Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle "Pakistan-Türkiye İlişkileri: Tarihi bir Bakış Açısı" temalı "Cinnah Genç Yazarlar Ödüllü Yarışması" düzenlenecek.

Açıklamada, Cinnah'ın 139'uncu doğum yıl dönümü kutlamaları kapsamında "Cinnah Genç Yazarlar Ödüllü Yarışması" adı altında yapılacak makale yazma yarışmasının her yıl düzenleneceği, yarışmanın Pakistan ve Türk halkları arasındaki bağlar hakkında farkındalık yaratma amacı taşıdığı, oluşan geleneğin sonraki nesillere aktarılacağı belirtildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin, yarışmada seçilen en iyi makalelerin okul yönetimleri tarafından değerlendirilmesinin ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine göndereceği, buradan da en iyi birer makalenin Ankara'daki Milli Eğitim Bakanlığına bir jüri kurulunun değerlendirmesi için yollanacağı kaydedildi.

Değerlendirme sonunda birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin Ankara'da 2016 yılının Ocak ayında düzenlenecek bir törenle sahiplerine verileceği ifade edildi.
Kaynak: AA