'Hoşgörü Kenti'nde Turizmcilerin Umudu Yeni Yılda

HATAY - Üç semavi dinin temsilcilerinin bir arada yaşadığı ve "Hoşgörü Kenti" olarak anılan Hatay'da turizmciler, sınır komşusu Suriye'deki iç karışıklık nedeniyle uzun süredir yaşadığı sıkıntıları yeni yılda atlatmak istiyor.

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hatay'ın tarihi, kültürel, inanç ve doğal güzellikleriyle turizm bakımından eşsiz bir il olduğunu söyledi.

Kentin turizmde istediği seviyeyi yakalayamadığını belirten Nacioğlu, şöyle devam etti:

"Hatay, Hz. İsa'ya inananlara ilk kez Hristiyan adının verildiği, ilk mağara kilisesi olan St. Pierre Kilisesi, Hz. İsa'nın havarilerinden Yunus (Yuhanna) ve Yahya'nın (Pavlos) türbelerinin bulunduğu Anadolu'nun ilk camisi olan Habib-i Neccar Camisi, taban mozaiği zenginliği açısından dünyada sayılı müzeler arasına giren Hatay Arkeoloji Müzesi gibi zenginliklere ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra yayla ve deniz turizmi de oldukça zengin. Ancak, komşumuz Suriye'de yaklaşık 5 yıldır yaşanan iç savaş ve son günlerde meydana gelen Rus uçağının düşürülmesi gibi olaylar ilimizi olumsuz etkiledi. Ulusal basının sınırda yaptığı haberler de buna eklenince turizmciler için üzücü bir tablo ortaya çıktı. Dışarıdan bakıldığında kentte sanki bir savaş ortamı hakim gibi algılanıyor ancak durum böyle değil. Yeni yılda kentimizle alakalı tüm bu olumsuzlukların giderilmesini umuyoruz."

- Yeni yılda doluluk oranı yüzde 75

"Hoşgörü Kenti'nde yeni yıl hazırlıklarının çok önceden başladığını kaydeden Nacioğlu, şu an için otellerdeki doluluk oranının yüzde 75 olduğunu söyledi.

Farklı turizm alternatiflerini bünyesinde barındıran kentte doluluk oranlarının daha da artması için gerekli hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Nacioğlu, "Geçen yıla göre bir düşüş oldu ancak yine de çevre illerden rezervasyonlarımız var. Turizmciler olarak turistlerin, Hatay'la ilgili ön yargılarını kırmaya çalışıyoruz. Geçen yıl Lübnan'dan gelen bir kaç grup vardı bu yıl maalesef gelmiyor. Gruplar olmasa da münferit misafirlerimiz olacak. 12-13 Aralık'ta tur şirketlerini ilimize davet ettik ve olumlu dönüşler oldu. Yeni yılın kentimize ve biz turizmcilere uğur getirmesini bekliyoruz" diye konuştu.

- Yeni yılda iki kişilik eğlence 400 liradan başlıyor

Nacioğlu, yeni yılda uygun fiyatlarla turist çekmeye çalıştıklarını aktardı.

Şehir dışından gelen 2 kişilik bir ailenin 4 yıldızlı bir otelde konaklama dahil eğlencesiyle 400-500 lira bütçe ayırmasının yeterli olacağını ifade eden Nacioğlu, 5 yıldızlı bir otelde yine iki kişinin harcayacağı masrafın 600-700 lira olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA