GAÜN Sinema Topluluğu 4. Uluslararası Van Gölü Festivali'ne Katıldı

GAÜN Sinema Topluluğu, 4. Uluslararası Van Gölü Film Festivali’ne katıldı

GAÜN Sinema Topluluğu 4. Uluslararası Van Gölü Festivali'ne Katıldı
Gaziantep Üniversitesi Sinema Topluluğu (GÜSİT), Van’da Bajar Kültür Sanat Danışmanlığı tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Van Gölü Film Festivali İnci Kefali (Darekh) Sinema Ödülleri’ne 11 kişilik üyeyle katıldı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) düzenlenen ve “Kültürel Miras: 100’leşme” adı altında yapılan festivalin açılışında konuşan Festival Başkanı Bager Oğuz Oktay, zor şartlar altında festivalin dördüncüsünü düzenlemenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Oktay, “Biz burada, zor şatlar altında festival gerçekleştiriyoruz. Ortak gayemiz, festivalin Van için sürdürülebilir olmasıdır. Tamamen gönüllülük üzerinden yürüttüğümüz bu festivalde, tüm ekip arkadaşlarıma ve bu yıl aramıza katılan Gaziantep Üniversitesi Sinema Topluluğu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Festival Sinema Jüri Başkanı Filiz Kutlar, bu tür sanatsal etkinliklerin daha fazla yaygınlaştırılmasını sağlamak gerektiğini ifade ederek, Van’da bulunmaktan böyle bir festivalin içinde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Kutlar, festivalin herkes için keyifli geçmesini temenni etti. Gaziantep Üniversitesi Sinema Topluluğu olarak sinemayla iç içe keyifli bir hafta geçirdiklerini söyleyen GÜSİT Başkanı İsa Akyüz, “Üstümüze düşen görevleri yaptık deneyimler elde ettik ve Gaziantep’e geri döndük. Şimdiki amacımız Gaziantep Üniversitesi Sinema Topluluğu olarak mayıs ayında 1. Ahmet Uluçay Kısa Film Festivalini gerçekleştirmek olacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Fatih Akın imzalı ‘TheCut (Kesik)’ filmi, festivalin ilk gösterimi olarak izleyiciyle buluştu. 4. Uluslararası Van Gölü Film Festivali İnci Kefali(Darekh) Sinema Ödülleri V?n Elite Word otelde düzenlenen kapanış ve ödül gecesiyle son buldu.
Kaynak: İHA