Educatur'te Doğuş Üniversitesi Standına Yoğun İlgi

Educaturk İstanbul Eğitim Fuarı, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Fuarda 2 gün boyunca stant açan Doğuş Üniversitesi yetkilileri aday öğrencilere üniversitelerini tanıttı.

Educatur'te Doğuş Üniversitesi Standına Yoğun İlgi
Türkiye genelinde üniversitelerin katıldığı, özellikle lise 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerine üniversite tercihinde rehberlik eden Educaturk İstanbul gerçekleşti. İstanbul Kongre Merkezi’nde iki gündür süren fuara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Fuara 3 farklı üniversite olarak katıldıklarını belirten Adem Çelik Şirketler Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esra Öztüfek, "Biz bu fuara Beykent Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi ve Kavram Meslek Yüsekokulu olarak katıldık. Öğrencilerin yoğun ilgisi bizi çok mutlu ediyor" dedi.

Önceki yıllara göre çok daha yoğunluk olduğunu, öğrencilerin daha bilinçli olduklarını, özellikle sınav sistemiyle ilgili daha fazla şeyi merak ettiklerini söyleyen Doğuş Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Eğitim Koordinatörü Serhat Butur ise "Hem öğrencilere bölümlerimizi tanıtıyoruz hem de kariyerlerine bir yön vermeleri için buradayız. Çünkü bölümleri tanımak, hocalarla karşılaşmak onların en büyük hayali. Bizler de onlara bu hayallerini gerçekleştirmek için yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"FUAR ÖNCEKİ YILLARDAN DAHA BAŞARILI"

Öğrencilerin sınavlardan alacakları puanlarla ilgili telaşları olduğunu söyleyen Butur, "Öğrencilerin sınavlardan alacakları puanlarla ilgili telaşları var. Bu sorular çok fazla gelmeye başladı.

Bu yönüyle önceki yıllardan daha başarılı geçiyor. Fuarların başarılı geçmesi bizi de mutlu ediyor. Emeğimizin karşılığını görmüş oluyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizdir. Bütün üniversitelerin aynı çabada olduğunu görmek de bizi mutlu ediyor" açıklamalarında bulundu.

Eğitim fuarlarının faydalarına değinen Butur, "Fuar aslında İstanbul’daki bütün liselerin davet edildiği bir eğitim fuarı. Genelde stantlarımıza 11’inci ve 12’nci sınıf öğrencileri geliyor. Her üniversitenin puan sistemi, kontenjanları, bursluluk şartları ve bölümleri farklı. Burada birebir onları görme şansına sahipler çünkü bir kitaptan okumak yerine canlı olarak görebiliyorlar" diye konuştu.

"HER ÜNİVERSİTENİN FARKLI UZMANLIK ALANLARI VAR"

Fuarda rehber hocaların öğrencileri bilinçlendirmede fayda sağladığına dikkat çeken Butur, "Hocalarımız büyük emek sarf ederek öğrencileriyle bir aradalar. Her üniversitenin farklı bir uzmanlık alanı var. Örneğin bizim üniversitemizin mühendislik, diğer üniversitemizin sinema televizyon bölümü gibi uzmanlık alanları oluyor. Bunlar üzerine seminerler talep ediliyor. Böylece burası buluşma noktamız oldu. Hem liselerin bizler adına getirileri fazla oldu hem de onların üniversitelerden neler kazanabileceklerini gösterdik" dedi.

Liselerle ortak yapılan projelere değinen Butur, "Liselerle çok fazla projelerimiz oldu. Rehberlik araştırma merkezlerimizde onlarla görüşme şansımız oldu. Üniversite dediğimiz şey içine kapanık, sadece öğrenci yetiştiren bir yer değil topluma faydalı olan bir yer" açıklamalarında bulundu.

"ÜNİVERSİTELERİN KAPILARINI ÇALSINLAR"

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Butur, açıklamalarına şöyle devam etti: "Öğrencilere tavsiyemiz üniversitelerin kapılarını tıklayarak tercihlerini yapsınlar. Eğer fırsatları varsa fuarları takip etsinler. Çünkü buralarda hocaları tanıma şansları oluyor. Derslerin nasıl işlendiğini anlayabiliyorlar. Lise ve üniversite arasında çok fark var. Eğer fırsat bulabilirlerse üniversitelerde derslere girsinler. Örneğin bizim üniversitelerimizin kapıları bunun için her zaman açık. Öğrenciler derse gelip bir üniversitede ders nasıl işlenir bunları görme şanslarına sahipler. Ve tabii en önemlisi eğer vakıf üniversitesi tercih edeceklerse bursluluk şartları çok önemli, sonradan hayal kırıklıkları oluşabiliyor. Bunlar adına da araştırmalarını tam yapsınlar. Yakın dönemde gerçekleşecek sınavda hepsine başarılar diliyorum."
Kaynak: İHA