83 Yaşındaki Dedenin Kur'an-I Kerim Öğrenme Azmi

Erzurum'da yaşayan ve kış mevsimlerinde Muğla'daki oğlunun yanında kalan 83 yaşındaki İsmail Düzenli, katıldığı kursta Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Yatağan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Yeni Mahalle Camisi'nde açılan Kur'an kursuna katılan ve haftada üç gün devam eden eğitimini aksatmayan Düzenli'nin Kur'an-ı Kerim aşkı çevresine örnek oluyor.

İlerleyen yaşına rağmen kursa giren Düzenli, AA muhabirine, Erzurum’da kış mevsiminin sert geçmesi nedeniyle kış aylarında Yatağan'da maden işçisi olarak çalışan oğlunun yanında kaldığını anlattı.

Düzenli, ibadetlerini gerçekleştirirken Kur'an-ı Kerim bilmemesi nedeniyle bir eksiklik yaşadığını dile getirerek, Kur'an-ı Kerim'i okuyarak ibadetini daha iyi icra ettiğini söyledi.

Çevresindeki herkesin Kur'an okuyabildiği anlatan Düzenli, "Ben neden okuyamıyorum diye rahatsız oluyordum ve burada Kur'an öğrenmeye başladım" dedi.

Düzenli, Kur'an kursunda gençlerle eğitim aldıklarını ifade ederek, "Gençlerin bu zamanları, tam da Kur'an öğrenecekleri zamanlar. Bizler ihtiyar olduğumuzdan, yaş geçtiği zaman dilimiz dönmüyor. Ama gençler öyle değil" diye konuştu.

- "Cami cemaati ile kurstaki en yaşlımız”

Yeni Mahalle Camisi İmam Hatibi olan Kur'an kursu öğreticisi Zübeyir Yıldırım da Düzenli'nin Kur’an-ı Kerim'i okumayı öğrenme azmine hayran kaldığını anlattı.

Düzenli'nin sabah namazlarını hiç kaçırmadığını belirten Yıldırım, "Allah kendisinden razı olsun.  Yaklaşık bir kilometrelik uzaklıktan geliyor. Camide sürekli beraber oluyoruz. Kur'an kursuna her akşam geliyor. Kendisine hayran kaldım. O artık bizim camimizin gülü oldu. Cami cemaati ile kurstaki en yaşlımız" dedi.

Kaynak: AA