Ulu şehir İstanbul'da

Bursa’da “İnsan, Zaman, Mekan” konulu fotoğraf sergisi İstanbul Cemal Reşit Rey salonunda ziyarete açıldı.

Ulu şehir İstanbul'da
Bursa’da “İnsan, Zaman, Mekan” konulu fotoğraf sergisi Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımı ile İstanbul Cemal Reşit Rey salonunda ziyarete açıldı. Fotoğraf sanatçısı Ali İhsan Öztürk’ün bir yıl boyunca Bursa’nın yazını, kışını, ilkbaharını ve son baharını takip ederek, sosyal yaşantıyı izleyerek oluşturduğu serginin ilki ise Ankara’da açılmıştı.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ”Bursamız Osmanlının ilk payitahtı, İstanbul da Osmanlının son payitahtı, son başkenti. Biz istedik ki Osmanlının ilk payitahtını, Osmanlının son payitahtında bir fotoğraf sergisiyle insanlarımıza yeniden bir hatırlatalım güzelliklerimizi değerlerimizi kültürümüzü tarihimizi doğasını yeniden, 15 milyonluk dünyanın en büyük metropollerinden olan İstanbul’da İstanbulluların beğenisine sunalım istedik. Osmanlının başlangıcından, dibacesinden, şaheserine bir yolculuk olarak da bu sergiye bakabilirsiniz. Bu sergi içerisinde sadece doğa, tarih ve kültür yok insan ve yaşama dair Bursa’daki insanların yaşam tarzı da var.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise yaptığı konuşmada; ”Dünyanın en uzun teleferik hattının tamamlanmasına yönelik çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Çok yakın bir zamanda vatandaşlarımız, İstanbul’dan Belediyemize ait feribot, metro ve teleferiği kullanarak, başka hiçbir araca ihtiyaç duymadan Uludağ’ın zirvesine ulaşabilecekler” dedi.

Bursa’da “İnsan, Zaman, Mekan” temasıyla çekilen sergi, 25 Aralık Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecekken serginin üçüncüsü, İstiklal Caddesi’nde yapılacak.
Kaynak: İHA