'Tekirdağ Sahillerinde Mavi Bayrak Dalgalanacak'

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, hedef olarak belirledikleri 30 Mart 2019 tarihine kadar Sultanköy'den Gelibolu sınırına kadar Marmara Denizi'nin Tekirdağ sahillerinde mavi bayrağı almayı amaçladıklarını bildirdi.

Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ana hedeflerinin denize hiç bir atık bırakmamak olduğunu belirterek, ileri biyolojik arıtmadan geçmiş ve tamamen tabiatın tolera ettiği sınırlara gelmiş bir deşarj sistemi kurmak istediklerini söyledi.

Bu çalışmalar kapsamında, Tekirdağ'da ileri biyolojik arıtmanın temelini attıklarını ifade eden Albayrak, sahil şeridindeki diğer ilçelerde de ileri biyolojik arıtma için İller Bankası'ndan gerekli olan krediyi temin ettiklerini ifade etti.

Şarköy'de, derin deşarj olmasına karşın buraya da ileri biyolojik arıtma yapmayı planladıklarını aktaran Albayrak, bölgedeki sahil şeridine kıyısı olan ilçelerde yaz döneminde ciddi oranda nüfus artışı yaşandığını ve tüm bunların atıklarının denize gittiğini bildirdi.

Albayrak, Marmara'nın sadece Tekirdağ'dan kirletilmediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Biz il olarak tüm sahillerimizde atıklarımızı denize vermeden derin deşarj da değil tamamen ileri biyolojik arıtmayla tasfiye olmuş ve tabiatın tolera edeceği sınırlarda denize verdiğimiz zaman pırı, pırı deniz olacaktır. Göreceksiniz ki hedefimiz olan 30 Mart 2019 tarihine kadar Sultanköy'den Gelibolu sınırına kadar bize ait olan yerlerde mavi bayrağı alacağız."

Albayrak, Marmara Denizi'ne sahip çıkmak zorunda olduklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA