Suriye'de Engelliler İçin Eğitim Merkezi

Dera'da yerel yardım kuruluşları, fiziksel engelli olanlar için mesleki eğitim merkezi kurdu

Suriye'nin güneyindeki Dera kentinde, Halk Komitesi ve yerel yardım kuruluşları savaş nedeniyle fiziksel engelli olanlar için eğitim merkezi kurdu.

Suriye'nin güneyinde savaşta sakat kalan fiziksel engelliler için ilk defa kurulan eğitim merkezinde 20 kişi çoğu elektronik aksamlar olmak üzere farklı alanlarda mesleki eğitime başladı.

Halk Komitesi Müdürü Aziz Abazid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çoğu omurilik felci olan ve bedenin yarısını kullanamayan fiziksel engelli gençlere cep telefonu tamirinden, bilgisayar bakım ve onarımına kadar farklı alanlarda eğitim verildiğini ifade etti.

Eğitim almaya başlayan 20 kişinin bölgede bulunan fiziksel engelli sayısının çok az bir kısmını ifade ettiğini belirten Abazid, şunları söyledi:

"Suriye rejiminin bombardımanında sakat kalan çok sayıda insan bulunuyor. Projemize dahil edebildiğimiz sadece bunların küçük bir kısmı. Yüzlerce fiziksel engelli ise her anlamda yardıma muhtaç durumda. Biz bu merkezle az da olsa kendilerini geçindirmeleri için meslek edinmelerini amaçlıyoruz."

Merkezde eğitim alan kursiyerlerden Kusay El Müsaleme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezde yeni bir tecrübe edinmekle beraber, öz güvenin yerine gelmesi için çaba göstermek istediğini söyledi.

Esed rejimine ait uçakların bombardımanında yaralanan ve kısmı felç geçiren Müsaleme, gelecek için umutlu olduğunu ve geleceği için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Öte yandan eğitim merkezinin yanına kurulan sağlık odasında da kısmi felçlilerin tedavileri yapılmaya çalışılıyor.
Kaynak: AA