Soma Davasında Tanıkların Dinlenilmesine Devam Ediliyor

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Soma davasında madende vardiya amiri olarak görev yapan maden mühendisi Vedat Eren tanık sıfatıyla dinlendi.

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 kişinin hayatını kaybettiği facianın ceza davası devam ediyor. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ceza davasının 5’inci duruşmasının 7’nci oturumunda daha önceki ifadelerde adı geçen ve madende vardiya amiri olarak görev yapan Vedat Eren tanık sıfatıyla dinlendi. Daha önce şüpheli sıfatıyla Cumhuriyet Başsavcılığına ifade veren Eren, o gün madende yaşananları anlattı. 140 panosunda görev yaptığını belirten Eren, İzleme’den Olcay Yaşin’in kendisini aradığını ve U3 bölgesinden duman geldiği şeklinde haber verdiğini söyledi.

Haberi almasının ardından U3’e gittiğini anlatan Eren, "İzlemeden telefon gelir gelmez U3 bölgesine gittim. Duman geldiğini gördüm ardından dönüp izlemeye durumu haber verdim. Ardından U3 bölgesine yakın olan reviri aradım ulaşamadım. Ardından S panosunu aradım ulaşamayınca ocağın boşaltılacağını söylediler. Ocağı boşalttık. Havanın ters çevrilmesinin ardından kurtarma çalışmalarına başladık" dedi.

Kaynak: İHA