(Özel) Önce Camide Şimdi Konteynerde Eğitim Görüyorlar

İzmir’in Buca ilçesinde, okulları üç yıl önce tadilata alınan ve bu nedenle kapatılan ilkokulun öğrencileri, o günden sonra iki yıl camide eğitim gördü. Öğrenciler şimdi de okul bahçesine konulan konteynerde eğitim hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

(Özel) Önce Camide Şimdi Konteynerde Eğitim Görüyorlar
Buca’nın Yıldızlar mahallesi sakinleri üç yıldır eğitim çilesi çekiyor. Köyün tek okulu olan Kaynaklar Zeki Püskülcü İlkokulu binasının depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatılmasının ardından öğrenciler iki yıl caminin alt katında eğitim gördü.

Velilerin okul isyanı, yeni eğitim-öğretim yılında çocukların camide eğitim görmesinin son bulmasına neden oldu. Ancak çocuklar bir türlü okullarına kavuşamadı. Bu kez de okul bahçesine konulan konteynerlere Kaynaklar Zeki Püskülcü İlkokulu tabelası asıldı.

ELEKTRİK KAÇAĞI İDDİASI

İlk başlarda veliler bu durumdan çok fazla rahatsız olmasa da çocukların şikayetleri aileleri yeniden harekete geçirdi. “Okul yapılmazsa çocuklarımı bir daha okula göndermem” diyen veli Fadime Dirbisoğlu (44), “Konteynerde çocuklarımızın okumasını istemiyorum. Korkuyorum. Çocuklar elektrik kaçağı olduğunu söylüyor. Geçen yıl caminin bir yanında cenaze namazı kılınıyordu, bir tarafta çocuklar eğitim görüyordu. Çocukların çoğu okulu terk etti. Biz okulumuzun buraya yapılmasını istiyoruz. Çocuklarımı korkuyla okula gönderemem. Can riski var” dedi.

Dört sınıfı ve 70 öğrencisi bulunan okulda herhangi bir çalışma yapılmazken, aradan geçen üç yılda boşaltılan okul binası harabeye döndü. Okul binaları olmadığı için eğitimlerine konteynerde devam eden çocuklar, "Okul istiyoruz" diye haykırdı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, yeni bina yapılmaya karar verildiğini; ancak yaşanan problemler nedeniyle projenin hayata geçirilemediğini ifade etti.

Kendilerini aşan bir takım prosedürlerin olduğunu dile getiren yetkililer, öğrencilerin geçici bir süre bölgede eğitim gördüğünü ve çalışmaların hızlandığı bilgisini aktardı.
Kaynak: İHA